ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ!

Τα ζώα που κολλάνε στις παγίδες κόλλας υποφέρουν για μέρες. Πεθαίνουν από πείνα, σοκ ή αφυδάτωση, ενώ καθώς αγωνίζονται να απελευθερωθούν αυτο-ακρωτηριάζονται. Δεν είναι μόνο τα ποντίκια και οι αρουραίοι που μπορεί να κολλήσουν: γατάκια, πουλιά και σκίουροι μπορούν να είναι τα θύματα επίσης. Οι παγίδες με κόλλα δεν κάνουν διακρίσεις.

Αν βρείτε ένα ζώο κολλημένο σε μια τέτοια παγίδα, μην το αφήσετε να υποφέρει. Μπορείτε να το βοηθήσετε απλά βάζοντας λίγη ποσότητα μαγειρικού λαδιού πάνω στα  μέρη όπου το ζώο έχει κολλήσει και προσεχτικά να το ελευθερώσετε. Προσέξτε όμως να μην το απελευθερώσετε μακριά από όπου το βρήκατε παγιδευμένο, μιας και σε αυτή τη περίπτωση δεν θα είναι σε θέση να επιβιώσει. Εάν το ζώο υποφέρει και δεν μπορείτε να το βοηθήσετε, πηγαίνετε το σε έναν κτηνίατρο και απαιτείστε να του γίνει ευθανασία!


Μπορείτε να βοηθήσετε στον τερματισμό της χρήσης τέτοιων προϊόντων στέλνοντας επιστολές στις εταιρείες που πωλούν αυτές τις παγίδες, εκφράζοντας την αποδοκιμασία σας. Επίσης μπορείτε να τις απομακρύνετε από όπου τις βρίσκετε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα ποντικοφάρμακα. Ζητήστε και από τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο.

Αν έχετε προβλήματα με ποντίκια στο σπίτι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πλαστικές ή συρμάτινες παγίδες που αιχμαλωτίζουν το ζώο δίχως να το τραυματίζουν (σαν τις παγίδες που υπάρχουν για να αιχμαλωτίζονται αδέσποτες και άγριες γάτες, προκειμένου να στειρωθούν) και φροντίστε να τις ελέγχετε σε καθημερινή βάση.

Η συμπόνια δεν κάνει διακρίσεις.