Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Το Μανιφέστο

Γουρούνι σε φάρμα ελευθέρας βοσκής.
Η κατευθυντήρια αρχή του κινήματός μας είναι η ανυποχώρητη απαίτηση για την απελευθέρωση των ζώων. Δεν υπάρχει κλουβί αρκετά μεγάλο, ούτε λεπίδα αρκετά αιχμηρή που να μπορεί να δικαιολογήσει οποιαδήποτε βιομηχανία εκμετάλλευσης ζωών. Είναι μια απαραίτητη προσδοκία που έχουμε ως είδος, εξελισσόμενοι πέρα από την ψεύτικη ιδεολογία ότι ο άνθρωπος είναι διαφορετικό και ανώτερο είδος σε σχέση με τα άλλα ζώα σε αυτόν τον πλανήτη. Η εκμετάλλευση των άλλων ζώων από το είδος μας είναι σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας - ως μέρος μιας προοδευτικής, δίκαιης και ηθικής κοινωνίας.

Ακολουθούμε το ίδιο πεπατημένο μονοπάτι, με πολλές άλλες ομάδες που στερούνται τα δικαιώματά τους, αλλά το δικό μας ταξίδι είναι πολύ πιο δύσκολο, καθώς πρέπει να αγωνιστούμε για την ελευθερία των άλλων και όχι της δική μας. Ο βιγκανισμός είναι ένα σημαντικό βήμα που κάθε υπεύθυνο και λογικό άτομο πρέπει να κάνει. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό!

Η αδικία είναι ιδιαιτέρως ύπουλη και η ολέθρια ιδεολογία περί ανθρώπινης υπεροχής είναι πάρα πολύ βαθιά ριζωμένη στην ψυχή μας. Πρέπει να αφιερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, χρόνο και προσπάθεια, μπορούμε σε αυτόν τον απελευθερωτικό αγώνα. Πρέπει να δράσουμε πολύ έντονα και να διαδώσουμε τις απόψεις μας με τον πιο διεισδυτικό τρόπο. Γιατί η μεθοδολογία όσο και η έκταση του κακού που συμβαίνει γύρω μας είναι σε ανυπολόγιστο βαθμό.


Η αλλαγή θα συμβεί όταν θα έρθει η πολιτιστική μετατόπιση. Ο κύριος στόχος μας πρέπει να είναι η ανατροπή του σπισισμού. Αντί για τη μάταιη προσπάθεια να γίνουμε περισσότερο δημοφιλείς και να ερχόμαστε σε παράλογη αντίθεση με τη χρήση ανταγωνιστικών τακτικών, θα πρέπει να επιδιώκουμε να ανατρέψουμε το status quo.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και ως εκ τούτου πρέπει να απαιτήσουμε την αλλαγή , αντί να τη ζητιανεύουμε. Στόχος μας είναι να καταστρέψουμε τις θεμελιώδεις αρχές της σκέψης που επιτρέπει σε αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης να υφίσταται.

Υπό το πρίσμα της οριακής προόδου που έχουμε πετύχει τις τελευταίες δεκαετίες, η πειθήνια και φιλική στρατηγική της αδράνειας των περισσότερων vegan, η οποία κερδίζει έδαφος φαίνεται άκρως ακατάλληλη.

Αγελάδα σε φάρμα παραγωγής κρέατος.
Η αντιμετώπιση της πηγής του προβλήματος μέσα από μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση είναι πιο σημαντική και πιο αποτελεσματική από ό, τι αν αγωνιζόμαστε για βραχυπρόθεσμους και επιμέρους στόχους, και μόνο έτσι θα καταφέρουμε να οικοδομήσουμε ένα στέρεο μη σπισιστικό απελευθερωτικό κίνημα.

Ελάχιστη σημασία έχει αν είμαστε αρεστοί σε αυτό το στάδιο του αγώνα μας – αντ’ αυτού, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο κεντρικό μας πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ο χρόνος είναι ο κύριος εχθρός μας και κάθε λεπτό που περνάει φέρνει τον θάνατο σε αμέτρητα ζώα. Η εξέργεση είναι προτιμότερη από την εκκωφαντική σιωπή που διαπερνά και φιλοξενεί την άκρως κερδοφόρα επιχείρηση του κλάδου της εκμετάλλευσης των ζώων.


Η στάση και η τακτική μας θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τη ρητορική μας. Το να ζητάμε απ τους ανθρώπους να υιοθετήσουν μια vegan διατροφή επικαλούμενοι περιβαλλοντικά ζητήματα, ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη υγεία ή άλλες εγωιστικές και ανθρωποκεντρικές ανησυχίες είναι στην πραγματικότητα, μια υποσυνείδητη παραδοχή της ήττας μας. Πρέπει πάντα να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αναφορά σε αυτά τα περιφερειακά θέματα και ποτέ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το κεντρικό σημείο εστίασης και ποιοι είναι τα πραγματικοί θύματα. (δηλαδή το κεντρικό μας σημείο δεν είναι ο αρρωστημένος υπέρβαρος τύπος με το στόμα του μπουκωμένο με νεκρή σάρκα). Στόχος μας είναι να φέρουμε τον πόνο και τη φρίκη που τα άλλα ζώα έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά, η οποία αποκρύπτεται στο σκοτάδι και στη ρουτίνα της καθημερινότητάς μας.

Πεθαμένη κότα σε φάρμα βιολογικών αυγών.
Το ολοκαύτωμα των ζώων συνεχώς επεκτείνεται και αναμένεται να διπλασιαστεί σε μέγεθος μέχρι το 2050, όπως συνέβη και τα τελευταία 30 χρόνια. Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται στα ζώα, και ακόμα παραμένουν απαθείς ενώπιον των θηριωδιών που γίνονται στο όνομά τους, ακόμη και όταν γίνονται μάρτυρες αυτής της ύψιστης βίας.

Μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης απλά δεν είναι αρκετή! Το μήνυμά μας πρέπει να γίνει πολύ πιο επιθετικό και να εστιάσουμε την δράση μας στην κατεδάφιση του σπισισμού.


Πρέπει να χαράξουμε το σύμβολο 269 στη συλλογική συνείδηση. Είναι ένα σύμβολο εύκολο να μοιραστεί και να αναπαραχθεί, το οποίο μας επιτρέπει να διαδώσουμε ένα ριζοσπαστικό μήνυμα χωρίς να βασιζόμαστε αποκλειστικά στα μεροληπτικά μέσα ενημέρωσης. Έχοντας έλεγχο επί του μηνύματός μας, μπορούμε να διαδώσουμε το σύμβολο του 269 με όλο και πιο τολμηρούς και δημιουργικούς τρόπους . Είναι καιρός να φέρουμε τον αγώνα στους δρόμους, ήρθε η ώρα η θέση μας να ξεκαθαριστεί.

Η νίκη επιτυγχάνεται με επιμονή και συνέπεια. Πρέπει να θυμάστε να έχετε ανοιχτό πνεύμα και να αναζητήσετε τρόπους για να γίνεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί για τα ζώα . Οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς και έτσι πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση, να είμαστε ευέλικτοι, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσω, προς όφελός μας για την οικοδόμηση μιας ουσιαστικής και ενωμένης δύναμης.

Φώκια σε ζωολογικό κήπο.
Το 269life μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως θέλουμε. Μπορεί να είναι ένα graffiti σε έναν τοίχο, ένα πανό κρεμασμένο πάνω από μια γέφυρα, ένα δημιουργικό 3D animation, ένα tattoo στο δέρμα μας, τυπωμένα αυτοκόλλητα ή αφίσες ... Είναι στο χέρι σου να το ενσωματώσεις στη ζωή και την τέχνη σου και να το διαδώσεις χρησιμοποιώντας τα ατομικά ταλέντα και τις δυνατότητές σου. Οι επιλογές είναι απεριόριστες και η δημιουργικότητα και η φαντασία είναι το κλειδί σε αυτό τον απελευθερωτικό πόλεμο.


Blood is Blood