ΖΩΑ ΦΑΡΜΑΣ

Όλα τα ζώα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία!

Ένα κατσικάκι μαζί με έναν κόκορα σε ένα καταφύγιο ζώων.
Έχεις αναλογιστεί ποτέ πως ξέρεις πράγματα για τα ζώα που τρως, που κανείς δεν θα έπρεπε να γνωρίζει και που κανείς δεν θα ήθελε να γνωρίζει για ένα από τα αδέρφια του; Το θέαμα του γδαρμένου τους σώματος, το βάρος του κομμένου τους μηρού, τη γεύση της καμένης τους σάρκας, των απανθρακωμένων & σπασμένων πλευρών τους, τη γεύση και την υφή κάθε πτυχής της απελπισίας τους, της υποβάθμισης τους και της ήττας τους.

Ξέρεις κάθε λεπτομέρεια των όσων τα έχεις αναγκάσει να είναι - αντικείμενα προς κατανάλωση. Αυτό που δεν ξέρεις, αυτό που δεν θέλεις να ξέρεις, είναι αυτό που θα πρέπει να μάθεις αν θέλεις να αποκαταστήσεις την ανθρωπιά σου: το ποια είναι!

Να θυμάσαι ότι όπως και ο άνθρωπος, έτσι και κάθε ζώο έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα, τη βαθιά επιθυμία να ζήσει, το φόβο για τον θάνατο, και μπορεί να βιώσει τον πόνο. Κάθε ζώο έχει επίσης διάθεση για παιχνίδι και χαρά – τα δύο τελευταία όμως, εκδηλώνονται μόνο αν του δώσουμε την ευκαιρία να ζήσει τη ζωή του φυσιολογικά.

Τα ζώα είναι άτομα
Ο αριθμός των ζωών που εκμεταλλεύονται από τη βιομηχανία ζωικής παραγωγής είναι τεράστιος. 150 δισεκατομμύρια ζώα (150.000.000.000) πέφτουν θύματα του ανθρώπινου παραλογισμού. Ο αριθμός μπορεί να είναι συντριπτικός ακόμα και αδιανόητος. Δεν προσπαθούμε να σε εντυπωσιάσουμε. Σου προσφέρουμε τα πραγματικά στοιχεία για να σου δείξουμε το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος. Κάθε λεπτό περίπου 285.000 ζώα βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο, μόνο και μόνο επειδή κάποιος άνθρωπος θέλει να φάει το νεκρό τους σώμα.
Ζώα που σφάχτηκαν για τροφή από την στιγμή που ανοίξατε αυτή τη σελίδα:

0 θαλάσσια ζώα
0 κοτόπουλα
0 πάπιες
0 γουρούνια
0 κουνέλια
0 γαλοπούλες
0 χήνες
0 πρόβατα και αρνιά
0 κατσίκια
0 αγελάδες και μοσχαράκια
0 τρωκτικά
0 περιστέρια και άλλα πουλιά
0 βουβάλια
0 σκύλοι
0 γάτες
0 άλογα
0 γαϊδούρια και μουλάρια
0 καμήλες και άλλα καμηλοειδή

Αυτοί είναι οι αριθμοί των ζώων που δολοφονούνται παγκοσμίως από τις βιομηχανίες κρέατος, αυγών και γαλακτοκομικών προϊόντων από τη στιγμή που άνοιξες αυτή την ιστοσελίδα. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν τα εκατομμύρια ζώων που δολοφονούνται κάθε χρόνο στα εργαστήρια πειραμάτων. Δεν περιλαμβάνονται τα εκατομμύρια των σκυλιών και γατών που δολοφονούνται στα καταφύγια ζώων κάθε χρόνο. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που πέθαναν ενώ ήταν αιχμάλωτα στις επιχειρήσεις δουλείας: τσίρκο, ροντέο, ζωολογικούς κήπους, και θαλάσσια πάρκα. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που δολοφονούνται σε «σπορ» όπως το κυνήγι, οι ταυρομαχίες, οι κοκορομαχίες, οι κυνομαχίες, οι ιπποδρομίες κλπ.

Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί! Δεν είναι όμως το μόνο πρόβλημα… Είναι η ίδια η ύπαρξη των φρικαλεοτήτων που συμβαίνουν κάθε δευτερόλεπτο, σε οποιονδήποτε αριθμό που θέτει στον καθένα από εμάς την υποχρέωση να ξαναδεί τις καταναλωτικές του συνήθειες οι οποίες επηρεάζουν όχι μόνο τη δική μας ζωή, αλλά και τις ζωές αμέτρητων άλλων. Έχεις τη δύναμη, σε κάθε γεύμα σου και με κάθε καταναλωτική σου επιλογή, να ευθυγραμμίσεις τις επιλογές σου ανάλογα με τις δικές σου αξίες καλοσύνης, δικαιοσύνης, συμπόνιας και ηθικής.

Οι ζωές των ζώων είναι εντελώς στα χέρια σου! Οι διατροφικές σου κυρίως επιλογές είναι αυτές που καθορίζουν αν θα ζήσουν ή αν θα πεθάνουν. Όταν κάνεις vegan επιλογές, υποστηρίζεις αυτόματα και τα πιο αδύναμα πλάσματα, τα ζώα. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζεις τα εκτρεφόμενα ζώα μιας και δεν πληρώνεις κανέναν να τα βλάψει για λογαριασμό σου. Ταυτόχρονα αγωνίζεσαι και για τα εκατομμύρια των άγριων ζώων που έχουν εκτοπιστεί και σκοτωθεί βάναυσα για να απελευθερωθεί χώρος για εκτρεφόμενα ζώα και τα κέρδη ορισμένων ανθρώπων. Και φυσικά βοηθάς στην ανοικοδόμηση των άγριας φύσης που αυτά τα ζώα έχουν για σπίτι τους.

Τα ζώα δεν είναι κρέας
Το "κρέας" είναι η λέξη της αντικειμενοποίησης - η προσπάθεια να μετατραπεί "κάποιος" σε "κάτι". Αναφερόμενη σε ένα ζώο ως "κρέας", η βιομηχανία κρέατος, επιδιώκει, μέσω ενός καλοστημένου μάρκετινγκ, να δημιουργήσει ένα ηθικό κενό στο μυαλό των καταναλωτών, την πλήρη αποσύνδεση μεταξύ της ταυτότητας του ζώου και του προϊόντος της σάρκας του.

Το "κρέας" είναι η συσκευασμένη εμπορική αξία των ζώων, που παρουσιάζεται ακριβώς όπως όλα τα άλλα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων, απόλυτα διαχωρισμένη από τα ζώα που κάποτε έζησαν - των οποίων η κάθε ζωή είχε διαμορφωθεί από ένα μοναδικό σύνολο εμπειριών, ενδιαφερόντων, συναισθημάτων, σκέψεων, αναμνήσεων, συμπαθειών, αντιπαθειών, επιθυμιών από χαρές, από φόβους, από δεσμούς, από οικογένειες, από φίλους, από απώλειες και πόνο.


Πρέπει να αλλάξουμε τη γλώσσα για χάρη των ζώων. Το να τρως "κρέας" σημαίνει να τρως ένα ζώο, στην πραγματικότητα σημαίνει να τρως το πτώμα ενός ζώου!

Η επιλογή είναι δική σου!

Είναι στο χέρι σου! Εσύ επιλέγεις αν θα δολοφονείς ζώα ή αν θα συμβιώνεις αρμονικά με αυτά. Προσπάθησε να μπεις για λίγο στην θέση τους: Πώς θα ένιωθες αν είχες γεννηθεί σε ένα κλουβί, αν σου στερούσαν την οικογένειά σου, το φως του ήλιου, την ελευθερία να κινείσαι, αν σε ακρωτηρίαζαν και τελικά σε σκότωναν για μια περιττή δίαιτα;

Ένα γουρουνάκι μαζί με ένα κουνέλι σε ένα καταφύγιο ζώων.
Στις επόμενες σελίδες θα βρεις πληροφορίες για τα περισσότερα είδη ζώων που τα νεκρά τους κομματιασμένα σώματα κρέμονται στα τσιγκέλια των χασάπικων. Θα βρεις μια μικρή αναφορά στις διαδικασίες που κατά 99% χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες που εκμεταλλεύονται τα ζώα και μερικές πληροφορίες που αφορούν τα ζώα ως προσωπικότητες, ως αυτό που πραγματικά είναι δηλαδή. Κρατήσαμε τις πληροφορίες στο ελάχιστο, όχι με σκοπό να σε προστατέψουμε από την απίστευτη βία και από τον σαδισμό που διέπει τις διαδικασίες μετατροπής ενός ζώου σε εμπόρευμα, αλλά γιατί πιστεύουμε πως η ανθρωπιά και η ηθική σου δεν χρειάζονται περιγραφές βίας που ξεπερνούν τα όρια και της πιο νοσηρής φαντασίας για να αφυπνιστούν.

Ποια πλευρά θα διαλέξεις άραγε;