GLORIA

Η Gloria ζούσε σε δίπλα από έναν ιππόδρομο, αλλά δεν βρισκόταν εκεί για να τρέξει και έτσι δεν έτρεξε. Δεν μπορούσε. Ούτε μπορούσε να περπατήσει ή να χαλαρώσει στο γρασίδι. Τα πρώτα 8 χρόνια της ζωής της, το μικρό κατσικάκι ήταν δεμένο σε έναν αχυρώνα.

Πριν από δύο χρόνια, μια εθελόντρια, σε ένα δρόμο έξω από το Σικάγο, παρατηρούσε ότι οι μαστοί της Gloria, ολοένα και μεγάλωναν. Εξέφρασε την ανησυχία της στον ιδιοκτήτη του ιπποδρόμου και στον “κάτοχο” του ζώου, παρακινώντας τους να παράσχουν ιατρική περίθαλψη στην Gloria. Οι παρακινήσεις της αγνοήθηκαν, αλλά η εθελόντρια συνέχισε να προσπαθεί.

Τον επόμενο χρόνο η κατάσταση της Gloria έγινε ακόμα χειρότερη! Η εθελόντρια συνέχιζε να παρακαλά τον “κάτοχο” να δώσει ιατρική βοήθεια το κατσίκι και τελικά κατάφερε να πείσει τους υπεύθυνους να την παραδώσουν στο Farm Sanctuary, ώστε το ζώο να βοηθηθεί.

Άλλα κατσίκια σαν τη Gloria, αργοπεθαίνουν πίσω από τις πίστες των ιπποδρόμων, όπου η παρουσία τους είναι αναγκαία, για να ηρεμούν τα άλογα αγώνων. Αυτά τα κατσίκια χρησιμοποιούνται κυρίως σαν εργαλείο για τη βελτίωση της απόδοσης των αλόγων που τρέχουν σε ιπποδρομίες, αλλά με τίμημα να παραμελούν τις δικές τους ανάγκες σε απίστευτα μεγάλο βαθμό.

Όταν παρέλαβαν την Gloria από το Farm Sanctuary, τη βρήκαν δεμένη με ένα χοντρό σκοινί μήκους ενός μέτρου, το οποίο ήταν δεμένο σε ένα δερμάτινο κολάρο, που ήταν περασμένο στο λαιμό της. Το πρόσωπο και τα αυτιά της ήταν χωρίς τρίχωμα και οι οπλές της ήταν μακριές και εύθραυστες. Αλλά το πιο προφανές σημάδι εγκατάλειψης ήταν η κατάσταση των μαστών της, οι οποίο ακουμπούσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα.

Τα μέλη του F.S. ανησύχησαν αρχικά ότι αυτή η πάθηση των μαστών της μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα κάποιας άλλης νόσου, αλλά οι κτηνίατροι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Cornell, διέγνωσαν ότι η κατάσταση των μαστών οφειλόταν σε σύνδρομο κατά το οποίο οι μαστοί υπερδιογκώθηκαν, λόγω ψευδούς κύησης. Όποια και αν ήταν η υποκείμενη αιτία της ασθένειας, ήταν σαφές ότι οι μαστοί της Gloria έπρεπε να αφαιρεθούν.

Μια ομάδα κτηνιάτρων πραγματοποίησε την μαστεκτομή, αποκόβοντας περισσότερο από 9 κιλά των μαστών της, από το σώμα της που ζύγιζε 57 κιλά. Παρόλα αυτά, συνήλθε από τη χειρουργική επέμβαση και την επόμενη ημέρα μπόρεσε να επιστρέψει στο Κέντρο Διάσωσης και Αποκατάστασης στο καταφύγιό στη Νέα Υόρκη, όπου συνεχίσαν να της παρέχουν την αντιβιοτική θεραπεία την οποία της είχαν ξεκινήσει στο νοσοκομείο, καθώς και παυσίπονα για την κρατήσουν ήρεμη και άνετη.

Η Gloria όντας πλέον στην ανάρρωση, συνεχίζε να μεγαλώνει ακόμα πιο υγιής και να απολαμβάνει την προσοχή των ανθρώπων που ήταν τριγύρω της. Έμεινε στην ανάρρωση για περισσότερο από δύο εβδομάδες, αναρρώνοντας από το χειρουργείο, αλλά μια ασυνήθιστα ζεστή ημέρα, όχι πολύ αργότερα, η Gloria κατάφερε να βγει έξω μόνη της, για να απολαύσει τον ήλιο. Όχι πλέον δεμένη, όχι πλέον καρφωμένη στο έδαφος από το βάρος των μαστών της, η Gloria ήταν για πρώτη φορά στη ζωή της, ελεύθερη να περπατήσει όπου αυτή ήθελε και αυτό ακριβώς έκανε.

H Gloria ζει την ζωή που της αξίζει στο Farm Sanctuary.