VEGAN ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ KAI ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ

1.800 πρόβατα και κατσίκια σφαγιάζονται το λεπτό σε παγκόσμιο επίπεδο!

Ζώα που σφάχτηκαν για τροφή από την στιγμή που ανοίξατε αυτή τη σελίδα:

0 θαλάσσια ζώα
0 κοτόπουλα
0 πάπιες
0 γουρούνια
0 κουνέλια
0 γαλοπούλες
0 χήνες
0 πρόβατα και αρνιά
0 κατσίκια
0 αγελάδες και μοσχαράκια
0 τρωκτικά
0 περιστέρια και άλλα πουλιά
0 βουβάλια
0 σκύλοι
0 γάτες
0 άλογα
0 γαϊδούρια και μουλάρια
0 καμήλες και άλλα καμηλοειδή

Αυτοί είναι οι αριθμοί των ζώων που δολοφονούνται παγκοσμίως από τις βιομηχανίες κρέατος, αυγών και γαλακτοκομικών προϊόντων από τη στιγμή που άνοιξες αυτή την ιστοσελίδα. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν τα εκατομμύρια ζώων που δολοφονούνται κάθε χρόνο στα εργαστήρια πειραμάτων. Δεν περιλαμβάνονται τα εκατομμύρια των σκυλιών και γατών που δολοφονούνται στα καταφύγια ζώων κάθε χρόνο. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που πέθαναν ενώ ήταν αιχμάλωτα στις επιχειρήσεις δουλείας: τσίρκο, ροντέο, ζωολογικούς κήπους, και θαλάσσια πάρκα. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που δολοφονούνται σε «σπορ» όπως το κυνήγι, οι ταυρομαχίες, οι κοκορομαχίες, οι κυνομαχίες, οι ιπποδρομίες κλπ.
Κατσίκι και πρόβατο κάθονται ευτυχισμένα μαζί.

Μπορεί να εκπλαγείς, αλλά τα πρόβατα είναι πιο έξυπνα από τα σκυλιά και τα γατιά. Τα μικρά προβατάκια μοιάζουν πολύ με τα παιδιά και είναι πολύ παιχνιδιάρικα και λατρεύουν να χοροπηδάνε στο γρασίδι. Είναι ικανά να διδάξουν και να μεταδώσουν πληροφορίες σε άλλα πρόβατα. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και καλοσυνάτα πλάσματα και έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα πως δείχνουν έντονη συμπόνια και σχηματίζουν δεσμούς με άλλα ζώα.

Οι κατσίκες είναι επίσης εξαιρετικά ευφυή ζώα. Αγαπούν το παιχνίδι και την διασκέδαση και λατρεύουν να χοροπηδάμε και να τρέχουν! Είναι ανεξάρτητα και πολύ περίεργα ζώα. Τους αρέσει να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους. Όμως τα φυσικά τους ένστικτα και η αγάπη τους για τη ζωή καταστέλλονται και καταστρέφονται από τον άνθρωπο.

Τα πρόβατα και τα κατσίκια εκτρέφονται κατά κύριο λόγο για το κρέας τους. Το γάλα, το μαλλί και το δέρμα τους είναι δευτερευούσης σημασίας για τον κτηνοτρόφο, μιας και αφορούν μόλις το 10% του κέρδους του. Έτσι εξαναγκάζει τα πρόβατα και τα κατσίκια σε επανειλημμένες εγκυμοσύνες με μοναδικό σκοπό, να τους κλέψει τα παιδιά τους και να τα στείλει για σφαγή.

Τόσο τα κατσίκια, όσο και τα πρόβατα, όπως και τα γουρούνια και οι αγελάδες, γονιμοποιούνται συνήθως τεχνητά, δηλαδή βιάζονται. Μόλις γεννήσουν θα τους αρπάξουν τα μωρά τους αμέσως και θα τα τοποθετήσουν σε ειδικούς χώρους για να παχύνουν, μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό στάδιο και να τα οδηγήσουν στη σφαγή.

Λίγο μετά την γέννηση του και συνήθως μέσα στις 7 πρώτες ημέρες της ζωής του, κάθε αρνάκι και κάθε κατσικάκι θα υποστεί το κόψιμο της ουράς, αν είναι αρσενικό θα ευνουχιστεί και στα κατσικάκια κόβονται και τα κέρατα. Όλα αυτά προκαλούν αφόρητο πόνο τόσο κατά τη στιγμή που συμβαίνουν, όσο και μετά. Φυσικά δεν παρέχεται στα αρνάκια και στα κατσικάκια αναισθησία ή οποιαδήποτε μορφή ανακούφισης του πόνου.

Σε ηλικία συνήθως 4 ως 12 μηνών θα σταλούν για σφαγή για ανθρώπινη κατανάλωση, αν και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στέλνονται μωρά αρνάκια και κατσικάκια ηλικίας μόλις 10 εβδομάδων για σφαγή, κυρίως κατά την περίοδο του Πάσχα.

Πρόβατο που αντιστέκεται στη σφαγή.
Όταν τα πρόβατα και τα κατσίκια καταλήγουν στα σφαγεία η μοίρα τους είναι ίδια όπως και με τα άλλα ζώα φάρμας. Μετά την “αναισθητοποίηση” τους κρεμιούνται από το πίσω πόδι και σφάζονται. Δυστυχώς πολύ πιο συχνά από όσο ισχυρίζεται η βιομηχανία, όπως φαίνεται από τις διάφορες μυστικές έρευνες, τα ζώα ανακτούν τις αισθήσεις τους εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα να γδέρνονται και να διαμελίζονται ζωντανά και ενώ έχουν πλήρη συνείδηση. Μην ξεχνάμε φυσικά και τις ιδιωτικές σφαγές, που συμβαίνουν κυρίως κατά την περίοδο του Πάσχα, οπού χιλιάδες μωρά αρνάκια και κατσικάκια δολοφονούνται άγρια στα Ελληνικά χωριά.


Τα θηλυκά πρόβατα και κατσίκια θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται ως αναπαραγωγικές μηχανές για αρκετά χρόνια, μέχρι να σταλούν και αυτά για σφαγή, συνήθως μετά από 4 με 6 χρόνια, όταν πια η αναπαραγωγική τους απόδοση θα έχει μειωθεί. Έτσι θα υποφέρουν για χρόνια πριν τελικά τα σφάξουν. Οι κουρείς προβάτων συνήθως πληρώνονται με την ποσότητα του μαλλιού που κουρεύουν και όχι με την ώρα, αναγκάζοντας τους να εργάζονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα ίδια τα πρόβατα. Έτσι τις περισσότερες φορές τα χτυπάνε, τα δένουν χειροπόδαρα πάνω σε μπάρες για να τα ακινητοποιήσουν και τα κόβουν και τα τραυματίζουν. Μάθε περισσότερα για την παραγωγή μαλλιού.

κατσικάκι που το βασανίζει άνθρωπος

Ήξερες ότι:

 • Τα αρνάκια και τα κατσικάκια σχηματίζουν απίστευτα ισχυρό δεσμό με τη μητέρα τους.

 • Τα πρόβατα είναι πανέξυπνα ζώα, αλλά μην έχοντας τρόπο άμυνας είναι και αρκετά επιφυλακτικά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι βοσκοί χρησιμοποιούν τα λεγόμενα τσοπανόσκυλα. Τα πρόβατα αντιλαμβάνονται τα σκυλιά ως εχθρό και έτσι χρησιμοποιούν τη μόνη άμυνα που έχουν, να μένουν μαζί με το κοπάδι τους.

 • Τα πρόβατα όχι μόνο έχουν ανεπτυγμένη αντίληψη και φόρμες επικοινωνίας μεταξύ τους, αλλά, αντιλαμβάνονται και τις εκφράσεις άλλων ειδών. Έτσι αντιλαμβάνονται και τις εκφράσεις του προσώπου μας και μάλιστα αντιδρούν καλύτερα όταν είμαστε χαμογελαστοί και όχι κατσουφιασμένοι!

 • Ακριβώς όπως οι γάτες, έτσι και τα πρόβατα απολαμβάνουν να χαϊδεύονται στα πόδια των αγαπημένων τους ανθρώπων.

 • Τα πρόβατα εκφράζουν την θλίψη τους όπως και εμείς: σκύβουν το κεφάλι και δεν έχουν διάθεση να κάνουν κάτι. Επιπλέον, αγαπούν και νοιάζονται τόσο πολύ τα άλλα πρόβατα του κοπαδιού τους, που όταν απομακρυνθούν από αυτό στρεσάρονται ιδιαίτερα.

 • Τα πρόβατα διαθέτουν και εξαιρετική μνήμη! Μπορεί να δουν έναν άνθρωπο σήμερα και να τον θυμούνται για 2 ολόκληρα χρόνια, κάτι που πολλοί από εμάς αδυνατούμε να κάνουμε.

 • Τόσο τα κατσίκια, όσο και τα πρόβατα, όταν χαίρονται κουνάνε την ουρά τους, ακριβώς όπως και τα σκυλιά. Επίσης ανταποκρίνονται στο άκουσμα του ονόματός τους!

 • Τα κατσίκια είναι πολύ κοινωνικά, έξυπνα και φυσικά παιχνιδιάρικα ζώα. Τους αρέσει να εξερευνούν οτιδήποτε υπάρχει στην περιοχή που ζουν. Ταυτόχρονα είναι και πολύ τρυφερά ζώα και αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς με άλλα ζώα, ακόμα και με ανθρώπους. Αν μείνουν μόνα τους στεναχωριούνται πολύ.

 • Στα κατσίκια αρέσει πολύ η καθημερινή τους ρουτίνα και δυσαρεστούνται αν κάτι την αλλάξει.

 • Tα παραπάνω, κανένα πρόβατο και κανένα κατσίκι δεν μπορεί να τα εκφράσει μέσα στις φάρμες εκτροφής. Αφορούν φυσιολογικές συμπεριφορές των προβάτων και των κατσικιών, που έχουν παρατηρηθεί μόνο σε καταφύγια ζώων, στα οποία και δεν αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα αλλά ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.


  Ακόμα και όταν αγοράζεις το λεγόμενο ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό γάλα και κρέας από αρνιά και κατσίκια στηρίζεις την ίδια ακριβώς βιομηχανία, που καλυμμένη πίσω από πράσινα και οικολογικά αυτοκόλλητα προσπαθεί να σου κρύψει την αλήθεια.

  Αρνάκι κακοποιημένο σε φάρμα εκτροφής.

  Τι μπορείς να κάνεις:
  Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σταματήσεις την εκμετάλλευση, την κακοποίηση και την δολοφονία των προβάτων και των κατσικιών: να σταματήσεις να κλέβεις το γάλα τους και να τρως τα παιδιά τους! Αν επιλέξεις να ζήσεις ως VEGAN βοηθάς να σωθούν οι ζωές αυτών των τόσο τρυφερων και αφοσιωμένων στην οικογένειά τους ζώων.

  Ενημέρωσε τους φίλους και τους συγγενείς σου για την βία που κρύβεται πίσω από την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Γίνε η φωνή αυτών που καταπιέζονται και δολοφονούνται.Κατέβασε το φυλλάδιο “Για το Δικαίωμα στη Ζωή και την Ελευθερία” και άφησε μερικά αντίγραφα στη δουλειά ή τη σχολή σου.

  Αν έχεις αναθεωρήσει ήδη και θεωρείς πως δεν μπορείς να συνεχίσεις να τρως αυτά τα τόσο ευαίσθητα ζώα, διάβασε την ιστορία της Gloria της κατσίκας που μετά από 8 χρόνια κακοποιήσεων, σώθηκε και μπόρεσε να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της ευτυχισμένη.

  Διαφορετικά, και αν τα παραπάνω δεν σε έπεισαν, δες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν. Ακόμα και αν επιμένεις να τρως αρνάκια και κατσικάκια, οφείλεις να γνωρίζεις πως ζουν και πως φτάνουν μέχρι τον θάνατο! Άλλωστε εσύ πληρώνεις τους ανθρώπους που τις εκμεταλλεύονται. Να θυμάσαι μόνο, πως το να αγνοήσεις την πραγματικότητα, αυτό δεν θα αλλάξει όσα βιώνουν αυτά τα υπέροχα ζώα μέχρι να φτάσουν στο πιάτο σου!


  Πόσος πόνος, φόβος, απελπισία και θάνατος χωράει στο πιάτο σου;  Δες τη ζωή των προβάτων και των κατσικιών