ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ – ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΡΩΣ

Σε έχουν μάθει πως οι σκύλοι και οι γάτες αξίζουν την αγάπη σου και τον σεβασμό σου. Ξέρεις ήδη, πως κάθε γάτα και κάθε σκύλος είναι μια μοναδική προσωπικότητα. Αν έχεις κατοικίδιο ζώο, το φωνάζεις με το όνομά του και του συμπεριφέρεσαι ως ισότιμο μέλος της οικογένειάς σου.

Μάλιστα, εξοργίζεσαι όταν μαθαίνεις για κάποιον που έχει βασανίσει κάποια γάτα ή κάποιον σκύλο. Επίσης σε έχουν μάθει πως είναι φυσιολογικό και απαραίτητο να τρως κρέας και ζωικά προϊόντα. Σου έχουν πει πως το χοιρινό, το βοδινό και τα πουλερικά είναι φαγητό και ότι μπορείς να τα τρως επειδή έτσι λειτουργεί η τροφική αλυσίδα και γιατί πάντα έτσι έπραττε η ανθρωπότητα.

Αυτό που δεν σου έχουν πει, είναι πως δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στα ζώα που έχεις μάθει να αγαπάς και στα ζώα που έχεις μάθει να τρως. Αυτό που αποκαλείς χοιρινό, βοδινό και πουλερικά στην πραγματικότητα  είναι γουρούνι, αγελάδα και κότες: δηλαδή ζώα έξυπνα, ευαίσθητα και το κάθε ένα από αυτά έχει την δική του μοναδική προσωπικότητα, ακριβώς όπως ένα σκυλί, ένα γατί και ένας άνθρωπος.

Αυτό που δεν σου έχουν πει, είναι πως τα ζώα που τρως υποφέρουν μια ζωή πόνου, φόβου και δυστυχίας.

Αυτό που δεν σου έχουν πει, είναι πως τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα στις φάρμες δεν έχουν καμία ιατρική φροντίδα.

Αυτό που δεν σου έχουν πει, είναι πως τα ζώα που τρως βασανίζονται άγρια και σφάζονται .

Αυτό που δεν σου έχουν πει, είναι πως τα ζώα που τρως, δεν είναι προϊόντα.

Αυτό που δεν σου έχουν πει, είναι πως δεν σου χρειάζεται να τρως ζώα και ζωικά παράγωγα, όπως γάλα και αυγά, προκειμένου να είσαι υγιής.

Δες ποιον τρως, δες ποιον δολοφονεις!


Επαναξιολόγησε τις συνήθειές σου! Go Vegan!

 

Οι εικόνες που συνοδεύουν το κείμενο είναι  πίνακες της Dana Ellyn.