metafora arnion

Ευρωπαϊκή Ενωση & μεταφορές ζώων

Εχει αναρωτηθεί κανείς, γιατί γίνονται μεταφορές ζώων;


Η αλήθεια είναι:
Επειδή χορηγούνται υψηλές επιδοτήσεις από την ΕΕ στην κτηνοτροφία. Αυτή η βιομηχανία, η οποία δεν είναι παρά μια μηχανή στυγνής εκμετάλλευσης των "αναλώσιμων" ζώων, προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της με τη ζωή, το αίμα και τον θάνατο αυτών των ζώων. Χέρι-χέρι, η ΕΕ και η βιομηχανία κρέατος επιδιώκουν το μέγιστο κέρδος εις βάρος των ζώων.


Επειδή τα ζώα αξιολογούνται σαν εμπόρευμα, δεν ενδιαφέρει ούτε την κρεατομαφία αλλά ακόμα λιγότερο το Συνδικάτο του αίσχους (το αυτοαποκαλούμενο ΕΕ) για το αν τα ζώα θα στοιβαχτούν για μέρες σαν σακιά με πατάτες στα φορτηγά, αν θα γεννήσουν κάποιες έγκυες αγελάδες πάνω στα κόπρανα τους το παιδί τους, η αν θα κρεμαστεί ένα μοσχάρι από το βίντσι ενός γερανού για να συντομευτεί η φόρτωση πάνω στο πλοίο.


Το πρώτιστο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο φτηνό κόστος ζωοτροφών και εργασίας. Γι αυτό, χοιρίδια που γεννιούνται στην Ολλανδία, παχαίνονται στην Ισπανία και σφάζονται στην Ιταλία. Το σύστημα εκμετάλλευσης της κρεατομαφίας αποσκοπεί αποκλειστικά στην επίτευξη των υψηλότερων κερδών, γι αυτό και λειτουργεί με την νόμιμη, στυγνή εκμετάλλευση ζώων από ένα σύστημα καθαρά φασιστικό.

metafora ageladon fortigo
Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αυξημένη πίεση κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και κυρίως εκείνου του τμήματός της που ισχυρίζεται (και πληρώνεται αδρά γι αυτό το σκοπό) ότι έχει σαν αποστολή του την τήρηση και προστασία του κανονισμού «ΕΕ αριθ. 1/2005» για την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά, και  έχει τεθεί σε ισχύ από το 2007.


Κάτω από αυτή την πίεση, που εκφράστηκε όλα αυτά τα χρόνια με διαμαρτυρίες, με γράμματα στην Επιτροπή, με Petitions που έφτασαν το 1,2 εκατομμύριο (8hours kampagne της οργάνωσης Animals Angels, το 2014) αποφάσισε πριν από έναν μήνα περίπου η ΕΕ να αντιδράσει.


Με ένα γελοίο κόμικς βίντεο, που μέσα σε 5 λεπτά προσπαθεί να διαφωτίσει τα ευρωπαϊκά κράτη γύρω από μια κατάσταση που ουσιαστικά είναι ξεκάθαρη από το 2007. Οχι μόνο ξεκάθαρη αλλά και θεσμοθετημένη.

Ετσι που να δημιουργείται αυτόματα η εύλογη ερώτηση: 
Με ποιά κίνητρα έγινε το βίντεο; 
Ποιόν αφορά;

Μετά από τον σάλο που προκάλεσε αυτό το βίντεο στο διαδίκτυο, η ΕΕ 1) απέσυρε τις πρώτες εμφανίσεις του και 2) είπε ότι τό βίντεο γυρίστηκε για τους οδηγούς των φορτηγών και απευθύνεται σε αυτούς!!


Ακόμα περισσότερες απορίες δημιουργεί αυτή η εξήγηση, διότι: αν οι οδηγοί δεν ήσαν εκπαιδευμένοι σε ζωϊκές μεταφορές μέχρι εκείνη τη στιγμή, τότε πώς τους επιτρεπόταν να κάνουν αυτή τη δουλειά; Και εφόσον μπορούν να πληροφορηθούν τώρα  τα «καθήκοντά» τους από το βίντεο, αποτελεί αυτό εγγύηση ότι οι μεταφορές  από δω και στο εξής θα τηρούνται όπως περιγράφει το βίντεο;


Με άλλα λόγια το βίντεο μας λέει: ευτυχώς που βρήκαμε τους υπεύθυνους για την κόλαση που επικρατεί στους κινητούς τάφους των μεταφερόμενων ζώων. Αυτό ήταν που μας έλειπε, από σήμερα λύθηκε το πρόβλημα.

Metafora gourounion - credits Toronto Pig Save
Στην διακήρυξη προστασίας και ρύθμισης των ζωϊκών μεταφορών του 1/2005 αναφέρεται καθαρά ποιές είναι οι βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται κατά τη μεταφορά:

Freedom from discomfort 
Freedom from pain, injury and disease
Freedom to express normal behaviour
Freedom from fear and distress

Παρόλα αυτά, και παρόλες τις αμέτρητες και επανειλημμένες μας προσπάθειες να τηρηθούν οι κανόνες αυτοί, ο άχρηστος - αρμόδιος, ο "Do Nothing" της ευρωπαϊκής επιτροπής Vytenis Andriukaitis μας είπε: «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Η προστασία των νόμων είναι θέμα της κάθε χώρας. Διότι το εμπόριο με ζωντανά ζώα αποτελεί αναπόσπαστο κεφάλαιο της σύγχρονης γεωργίας». 


Αφησα εσκεμμένα σαν τελευταία την αναφορά στην ευθύνη και τη συνεργασία του κάθε κρεατοφάγου για την εγκληματικότητα, τον σαδισμό, τον φασισμό που κυριαρχούν νόμιμα και με τις ευλογίες του κάθε κράτους στον τομέα «αναλώσιμα» ζώα. 

Εμείς παραγγέλνουμε, άλλοι σφάζουν. 

Αυτό είναι το second-hand έγκλημα που υποβαθμίζεται, λογικοποιείται, δικαιολογείται ποικιλοτρόπως προκειμένου να νομιμοποιηθούν τα εγκλήματα των κυβερνήσεων και της κρεατομαφίας. Η κοινωνία των κρεατοφάγων συντηρεί το σύστημα. 


Αυτή η κοινωνία πάσχει από χρόνια και μεταδοτική αναισθησία. Καταπίνει και χωνεύει ανεξέλεγκτα κάθε βρωμιά και απάτη που της σερβίρουν τα μέσα ενημέρωσης, που σε τελική ανάλυση δεν είναι τίποτα άλλο από τους λακέδες των εκλεγμένων «δημοκρατιών».


Το παραπάνω κείμενο ανήκει στη  Venus, την οποία και ευχαριστούμε θερμά που το μοιράστηκε μαζί μας.