Κλείνει οριστικά το Ringling Bros!

Ευχάριστα νέα! Κλείνει οριστικά το Ringling Bros!

Η αρχή του τέλους για τη βιομηχανία της εκμετάλλευσης, της βίας και του εξευτελισμού της ζωής ξεκίνησε: Ένα από τα μεγαλύτερα τσίρκο με ζώα, το Ringling Bros μετά από 146 χρόνια λειτουργίας βάζει λουκέτο!

Το Ringling Bros είναι κάτι περισσότερο από μια ακόμα επιχείρηση, που ευημέρησε πάνω στην εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων. Το τσίρκο αυτό είναι κάτι σαν θεσμός και υπάρχει από τότε που ο  showman  Barnum το εγκαινίασε λίγο μετά το τέλος του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου.

tsirko1

Η PETA επί 36 ολόκληρα χρόνια έκανε στοχευμένες δράσεις εναντίων του  Ringling Bros, φέρνοντας στη δημοσιότητα τις πρακτικές που χρησιμοποιούσε το τσίρκο. Όσο ο κόσμος ενημερωνόταν, τόσο έπεφταν οι πωλήσεις εισητηρίων του τσίρκου, μέχρι που την 14η Ιανουαρίου ανακοίνωσε επίσημα το τέλος του! Η τελευταία παράσταση θα δωθεί στις 21 Μαϊου του 2017.

Μια σπουδαία νίκη για τα αδέρφια μας, τα μη ανθρωπινα ζώα! Πρέπει να συνεχίσουμε όμως τον αγώνα, με τόση δύναμη, ώστε να μην μείνει καμία βιομηχανία θανάτου ενεργη!

Μετά το κλείσιμο του τσίρκο τα ζώα θα μεταφερθούν σε “κατάλληλους” χώρους είπε η Feld Entertainment η επιχειρηση στην οποία ανήκει το Ringling Bros. Η PETA πιέζει οι κατάλληλοι αυτοί χώροι να μην είναι ζωολογικοί κήποι, εργαστήρια πειραμάτων και ιδιώτες, όπως έχει κατά νου η F.E.  αλλά αξιόπιστα καταφύγια στα οπόια τα ζώα θα μπορέσουν να ζήσουν για όσο τους απομένει πιο κοντά στην φύση τους.