VEGAN ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ & ΤΙΣ ΧΗΝΕΣ

5.600 πάπιες & χήνες σφαγιάζονται το λεπτό σε παγκόσμιο επίπεδο!

Ζώα που σφάχτηκαν για τροφή από την στιγμή που ανοίξατε αυτή τη σελίδα:

0 θαλάσσια ζώα
0 κοτόπουλα
0 πάπιες
0 γουρούνια
0 κουνέλια
0 γαλοπούλες
0 χήνες
0 πρόβατα και αρνιά
0 κατσίκια
0 αγελάδες και μοσχαράκια
0 τρωκτικά
0 περιστέρια και άλλα πουλιά
0 βουβάλια
0 σκύλοι
0 γάτες
0 άλογα
0 γαϊδούρια και μουλάρια
0 καμήλες και άλλα καμηλοειδή

Αυτοί είναι οι αριθμοί των ζώων που δολοφονούνται παγκοσμίως από τις βιομηχανίες κρέατος, αυγών και γαλακτοκομικών προϊόντων από τη στιγμή που άνοιξες αυτή την ιστοσελίδα. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν τα εκατομμύρια ζώων που δολοφονούνται κάθε χρόνο στα εργαστήρια πειραμάτων. Δεν περιλαμβάνονται τα εκατομμύρια των σκυλιών και γατών που δολοφονούνται στα καταφύγια ζώων κάθε χρόνο. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που πέθαναν ενώ ήταν αιχμάλωτα στις επιχειρήσεις δουλείας: τσίρκο, ροντέο, ζωολογικούς κήπους, και θαλάσσια πάρκα. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που δολοφονούνται σε «σπορ» όπως το κυνήγι, οι ταυρομαχίες, οι κοκορομαχίες, οι κυνομαχίες, οι ιπποδρομίες κλπ.
Ο δεσμός και η αγάπη μεταξύ της πάπιας και του μικρου της.
Οι πάπιες και οι χήνες μερικές φορές παραβλέπονται όταν συζητάμε για τον βασανισμό των ζώων εκτροφής, αλλά αυτά τα ευαίσθητα και πολύ κοινωνικά πουλιά έχουν υποστεί σοβαρή κακοποίηση από τη βιομηχανία, τόσο για το κρέας τους, όσο και για τα φτερά τους. Οι πάπιες και οι χήνες είναι κοινωνικά ζώα, που ζουν σε ομάδες, με ανεπτυγμένο το αίσθημα της οικογένειας, τα οποία πετάνε σε σχηματισμούς, έτσι ώστε να μειώνεται η αντίσταση του αέρα, για τα πουλιά που πετούν δίπλα και πίσω τους. Οι πάπιες ζουν σε ζευγάρια ή ομάδες και οι χήνες μένουν με τον ίδιο σύντροφο για μια ζωή και μάλιστα θρηνούν για αρκετά μεγάλη περίοδο, όταν ο/η σύντροφος τους πεθάνει.

Υπομένουν τα ίδια μαρτύρια, όπως οι κότες και οι γαλοπούλες. Τους κόβεται το ράμφος και δαπανούν όλη τη ζωή τους στριμωγμένες σε βρώμικα, σκοτεινά υπόστεγα, όπου υποφέρουν από τραυματισμούς, θλίψη και ασθένειες. Στερούνται ό, τι είναι φυσικό και σημαντικό για αυτές, όπως το νερό για να κάνουν μπάνιο, τον καθαρό αέρα και τον ήλιο. Κάθε χρόνο περίπου 75 εκατομμύρια πάπιες και χήνες σφαγιάζονται για να καταναλωθούν από τον άνθρωπο.

Οι πάπιες και οι χήνες εκτρέφονται και για τα πούπουλα και τα φτερά τους (για μαξιλάρια, μπουφάν, στρώματα, κλπ.). Αυτά τα ευγενή και αξιαγάπητα πτηνά έχουν τα πόδια τους δεμένα πίσω, τα ράμφη τους ενωμένα και κλεισμένα με μονωτικές ταινίες και στη συνέχεια μαδιούνται και τα πούπουλά τους στοιβάζονται σε σωρούς. Αυτό το βασανιστήριο επαναλαμβάνεται κάθε 3 με 4 μήνες. Πάντα φυσικά δίχως την χρήση αναισθητικού. Ο πόνος διαρκεί για μεγάλο διάστημα. Διάβασε πώς παράγονται τα πούπουλα που περιέχονται στο μπουφάν ή στο μαξιλάρι σου.

Η μεταφορά τους στα σφαγεία είναι ένας ατελείωτος τρόμος τόσο για τις πάπιες, όσο και για τις χήνες.

Όπως συμβαίνει και με τις κότες αρπάζονται άγρια από τους εργάτες και πετιούνται σε συρμάτινα κλουβιά, με αποτέλεσμα να σπάνε τα πόδια τους. Το ταξίδι προς το σφαγείο διαρκεί πολλές ώρες, πολλές φορές και πάνω από 36 και διεξάγεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Έτσι πολλά από τα πουλιά πεθαίνουν από αφυδάτωση, από καρδιακή ανακοπή, από τα τραύματά τους και από τις ακραίες θερμοκρασίες στις οποίες εκτίθενται.

Στα σφαγεία, όσα πουλιά επιβιώσουν την ηλεκτροπληξία, εξακολουθούν να έχουν πλήρη συνείδηση την ώρα που λαιμοί τους κόβονται. Όσα καταφέρουν να ξεφύγουν από το μαχαίρι, καταλήγουν να βράζονται ζωντανά και να σέρνονται μέσα στις μηχανές ξεπουπουλιάσματος, μέχρι να ξεψυχήσουν.

Φάρμα με πάπιες.
Τα πτηνά που εκτρέφονται για το foie gras, για το υπερβολικά λιπώδες συκώτι τους δηλαδή, βασανίζονται καθώς τους χώνουν βίαια σωλήνες, τρεις φορές την ημέρα , με 4 κιλά σιτηρών, στα στομάχια τους, κατά τον λεγόμενο εξαναγκαστικό καθετηριασμό. Η αναλογία της εξαναγκασμένης σίτισης για τα ανθρώπινα δεδομένα θα ισοδυναμούσε με την κατανάλωση 20 κιλών φαγητού την ημέρα με τη βία.

Τα υπερδιογκωμένα εντόσθιά τους, τα εμποδίζουν να σταθούν όρθια με αποτέλεσμα να ξεσκίζουν τα φτερά τους ή δαγκώνουν το ένα το άλλο ή τα μεταλλικά κάγκελα των κλουβιών τους από το υπερβολικό στρες. Ο μεταλλικός σωλήνας που σπρώχνεται με βία στον λαιμό τους προκαλεί τεράστια εσωτερική πίεση και μερικές φορές τρυπάει τον οισοφάγο, με αποτέλεσμα πολλά από τα πουλιά να πεθάνουν από πνιγμό, καθώς το αίμα γεμίζει τους πνεύμονές τους. Οι θάνατοι στις φάρμες foie gras είναι 20πλάσιοι των άλλων εκτροφείων Κάποια άλλα πουλιά εκρήγνυνται στην κυριολεξία, από την υπερσίτιση, ή στην καλύτερη περίπτωση γίνονται τόσο αδύναμα, που δεν είναι σε θέση να αποκρούσουν τους αρουραίους που τα τρώνε ζωντανά.


Όταν το άρρωστο συκώτι τους πρηστεί έως και 10 φορές από το κανονικό του μέγεθος, τα πουλιά στέλνονται στο σφαγείο. Και αυτή είναι η μία άθλια πλευρά του νομίσματος. Στην άλλη πλευρά, όσα μωρά γεννιούνται θηλυκά θα πεταχτούν σε ηλικία μόλις λίγων ημερών, ζωντανά σε αλεστικές μηχανές, μιας και για το foie gras χρησιμοποιούνται μόνο τα αρσενικά πτηνά.

Εξαναγκαστική σίτιση πάπιας για παραγωγή foie gras.

Ήξερες ότι:

 • Οι χήνες είναι τόσο πιστές στην οικογένειά τους, που αν ο σύντροφος ή τα παιδιά τους αρρωστήσουν ή τραυματιστούν, θα παραμείνουν δίπλα τους, ακόμα και αν πλησιάζει χειμώνας και είναι η εποχή της μετανάστευσης. Αν πεθάνει ο σύντροφός της ή αν τα αυγά της καταστραφούν, αυτή θρηνεί και απομονώνεται από τα άλλα πουλιά της ομάδας της.

 • Πολύ συχνά, αν ο σύντροφός τους πεθάνει, θα ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους αρνούμενες να ξαναζευγαρώσουν.

 • Με αντικείμενα που βρίσκουν στο χώμα κάνουν βελτιώσεις στη φωλιά τους, ώστε να είναι πιο χρηστική.

 • Οι πάπιες είναι ιδιαίτερα κοινωνικά και εξωστρεφή ζώα. Επικοινωνούν μεταξύ τους με μια ποικιλία από ήχους και κινήσεις του σώματός τους. Μάλιστα οι ήχοι που παράγουν εξαρτώνται από την περιοχή στην οποία διαμένουν.

 • Φυσιολογικά οι πάπιες και οι χήνες ζουν για περίπου 10 και 25 χρόνια αντίστοιχα.

 • Tα παραπάνω, καμία πάπια και καμία χήνα δεν μπορεί να τα εκφράσει μέσα στις φάρμες εκτροφής. Αφορούν φυσιολογικές συμπεριφορές που έχουν παρατηρηθεί μόνο σε καταφύγια ζώων, στα οποία και δεν αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα αλλά ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.


  Ακόμα και όταν αγοράζεις ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό κρέας πάπιας ή χήνας στηρίζεις την ίδια ακριβώς βιομηχανία, που καλυμμένη πίσω από πράσινα και οικολογικά αυτοκόλλητα προσπαθεί να σου κρύψει την αλήθεια.

  Θηλυκά παπάκια αλέθονται ζωντανά.

  Τι μπορείς να κάνεις:
  Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σταματήσεις την εκμετάλλευση, την κακοποίηση και την δολοφονία αυτών των πτηνών: να σταματήσεις να κλέβεις τα πούπουλά τους και να τρως το κρέας τους! Αν επιλέξεις να ζήσεις ως VEGAN βοηθάς να σωθεί η ζωή, ενός ευγενούς, τρυφερού και αφοσιωμένου στην οικογένειά του ζώου.

  Ενημέρωσε τους φίλους και τους συγγενείς σου για την βία που κρύβεται πίσω από την κατανάλωση κρέατος. Κατέβασε το φυλλάδιο “Για το Δικαίωμα στη Ζωή και την Ελευθερία” και άφησε μερικά αντίγραφα στη δουλειά ή τη σχολή σου.

  Αν έχεις αναθεωρήσει ήδη και θεωρείς πως δεν μπορείς να συνεχίσεις να τρως αυτά τα τόσο ευαίσθητα ζώα, διάβασε την ιστορία του Monet και του Matisse που σώθηκαν από τα σκληρά χέρια της βιομηχανίας του foie gras και σήμερα ζουν ελεύθερα τη ζωή τους.

  Διαφορετικά, και αν τα παραπάνω δεν σε έπεισαν, δες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν. Ακόμα και αν επιμένεις να τρως κρέας πάπιας και χήνας ή foie gras οφείλεις να γνωρίζεις πως ζουν και πως φτάνουν μέχρι τον θάνατο! Άλλωστε εσύ πληρώνεις τους ανθρώπους που τις εκμεταλλεύονται. Να θυμάσαι μόνο, πως το να αγνοήσεις την πραγματικότητα, αυτό δεν θα αλλάξει όσα βιώνουν αυτά τα υπέροχα ζώα μέχρι να φτάσουν στο πιάτο σου!


  Πόσος πόνος, φόβος, απελπισία και θάνατος χωράει στο πιάτο σου;  Δες ποιά είναι η καθημερινότητα για τις πάπιες και τις χήνες