VEGAN ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ

1.400 γαλοπούλες σφαγιάζονται το λεπτό σε παγκόσμιο επίπεδο!

Ζώα που σφάχτηκαν για τροφή από την στιγμή που ανοίξατε αυτή τη σελίδα:

0 θαλάσσια ζώα
0 κοτόπουλα
0 πάπιες
0 γουρούνια
0 κουνέλια
0 γαλοπούλες
0 χήνες
0 πρόβατα και αρνιά
0 κατσίκια
0 αγελάδες και μοσχαράκια
0 τρωκτικά
0 περιστέρια και άλλα πουλιά
0 βουβάλια
0 σκύλοι
0 γάτες
0 άλογα
0 γαϊδούρια και μουλάρια
0 καμήλες και άλλα καμηλοειδή

Αυτοί είναι οι αριθμοί των ζώων που δολοφονούνται παγκοσμίως από τις βιομηχανίες κρέατος, αυγών και γαλακτοκομικών προϊόντων από τη στιγμή που άνοιξες αυτή την ιστοσελίδα. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν τα εκατομμύρια ζώων που δολοφονούνται κάθε χρόνο στα εργαστήρια πειραμάτων. Δεν περιλαμβάνονται τα εκατομμύρια των σκυλιών και γατών που δολοφονούνται στα καταφύγια ζώων κάθε χρόνο. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που πέθαναν ενώ ήταν αιχμάλωτα στις επιχειρήσεις δουλείας: τσίρκο, ροντέο, ζωολογικούς κήπους, και θαλάσσια πάρκα. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που δολοφονούνται σε «σπορ» όπως το κυνήγι, οι ταυρομαχίες, οι κοκορομαχίες, οι κυνομαχίες, οι ιπποδρομίες κλπ.
Γαλοπούλα με αρνάκι.
Οι γαλοπούλες είναι αξιαγάπητα ζώα, που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στην οικογένεια τους και είναι από τις πλέον υπερπροστατευτικές μητέρες στον κόσμο. Είναι κοινωνικά ζώα και απολαμβάνουν τα παιχνίδια και κάθε μια γαλοπούλα έχει ξεχωριστή και μοναδική προσωπικότητα. Στη φύση, οι γαλοπούλες έχουν αθλητικές ικανότητες και μπορούν να πετάξουν έως και 40 χιλιόμετρα με μέση ταχύτητα που πλησιάζει τα 88 χιλιόμετρα την ώρα, ένα χαρακτηριστικό που όπως και όλα τα άλλα στερούνται όταν εκτρέφονται για το κρέας τους.

Οι γαλοπούλες που χρησιμοποιούνται για το κρέας τους είναι όλες γενετικά τροποποιημένες, ακριβώς για να έχουν το μεγάλο βάρος που όλοι γνωρίζουμε. Έτσι έχοντας διπλάσιο βάρος από το φυσιολογικό, τα πόδια τους πολύ συχνά σπάνε! Όλες οι εμπορικά εκτρεφόμενες γαλοπούλες, γονιμοποιούνται με απάνθρωπο τρόπο και στη συνέχεια θανατώνονται για κατανάλωση. Πρόκειται για προϊόν βιασμού, διότι οι γαλοπούλες δεν μπορούν να αναπαραχθούν φυσικά, λόγω της μετάλλαξής τους. Έτσι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα χέρια τους και διάφορα εργαλεία για να συλλέξουν με απίστευτα οδυνηρό τρόπο το σπέρμα από τους γάλους. Στη συνέχεια τοποθετούν με τον ίδιο βίαιο τρόπο το σπέρμα στις γαλοπούλες, για να γονιμοποιηθούν τεχνητά.

Περνούν όλη τη ζωή τους περιορισμένες μέσα σε φάρμες χωρίς καμία νομική προστασία κατά της βαναυσότητας, ζώντας μια αφύσικη και σύντομη ζωή.

Αυτά τα χαριτωμένα πουλιά, εκκολάπτονται σε μεγάλες θερμοκοιτίδες και ποτέ δεν αισθάνονται τη ζεστασιά και την προστασία των φτερών των μητέρων τους ή τη ζεστασιά της φωλιάς. Στη φύση η γαλοπούλα θα φροντίσει το μωρό της για τουλάχιστον 5 μήνες, αλλά στις φάρμες δεν θα το γνωρίσει ποτέ.

Ακρωτηριασμένο ράμφος σε γαλοπουλα.
Για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί μεταξύ τους, μιας και ζουν σε απίστευτα στρεσογόνους και περιορισμένους χώρους, τους κόβονται τα ράμφη, καθώς και τα δάχτυλα των ποδιών, χωρίς φυσικά αναισθησία ή παυσίπονα. Ζουν μια ζωή στερημένη από το φώς του ήλιου που τόσο αγαπούν και χωρίς καθαρό αέρα, σε χώρους γεμάτους ασφυκτικά από άλλα πουλιά, μέχρι να σταλούν στο σφαγείο.

Τα γαλοπουλάκια μόλις γεννηθούν αναζητούν την μητέρα τους, την οποία και δεν θα συναντήσουν ποτέ! Πολλά εκατομμύρια από αυτά δεν θα καταφέρουν να επιζήσουν και μέσα στις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους, λόγω του στρες και αδυνατώντας να φάνε, θα πεθάνουν τελικά από ασιτία.


Αναπαράγονται με την βοήθεια φαρμάκων και ορμονών, για να αυξηθεί το βάρος τους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ώστε να έχει ο άνθρωπος, ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Το αποτέλεσμα της συνεχούς σίτισης τους με ορμόνες είναι το αφύσικα μεγάλο μέγεθος που αποκτούν που πολύ συχνά τις σκοτώνει από την ανεπάρκεια των οργάνων τους να ανταπεξέλθουν σε τόσο μεγάλα και αφύσικα βάρη και καρδιακές προσβολές, πριν ακόμα φτάσουν τους 6 μήνες. Όσα γαλόπουλα φτάσουν τους 6 μήνες θα σταλούν για σφαγή.

Γαλοπούλα σε βιολογική φάρμα.
Οι γαλοπούλες σφαγιάζονται με τρόπο όμοιο με τα κοτόπουλα και τα άλλα πτηνά. Στοιβάζονται σε ανοιχτά φορτηγά και μεταφέρονται χωρίς τροφή ή νερό, ακόμη και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες με προορισμό τα σφαγεία όπου εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες τρομοκρατημένες γαλοπούλες αναμένουν τον μαρτυρικό τους θάνατο. Πολύ συχνά πετιούνται στο καυτό νερό μετά τη σφαγή ενώ ακόμα δεν έχουν πεθάνει και στη συνέχεια διαμελίζονται για να πάρουν πια το δρόμο για το πιάτο των ανθρώπων.


Ήξερες ότι:

 • Οι γαλοπούλες απολαμβάνουν τα χάδια, όσο και οι γάτες και μάλιστα γουργουρίζουν και αυτές!

 • Οι γαλοπούλες απολαμβάνουν να ακούν μουσική, ειδικά κλασική και συχνά τραγουδάνε στην κυριολεξία την μελωδία ενός τραγουδιού.

 • Οι άνθρωποι που έχουν γαλοπούλες για συντροφιά τις αποκαλούν "ντετέκτιβ" μιας και είναι πολύ περίεργες, πάντα έτοιμες να ελέγξουν τι συμβαίνει και τους αρέσει να χαιρετούν τους επισκέπτες του σπιτιού.

 • Τους αρέσει να τρώνε πρωινό και μεσημεριανό μαζί με τα μέλη της οικογένειάς τους.

 • Αναπτύσσουν απίστευτα δυνατές φιλίες μεταξύ τους καθώς και με άτομα από άλλα είδη.

 • Στη φύση η γαλοπούλα μπορεί να ζήσει για 10 ολόκληρα χρόνια. Στα σφαγεία όμως δολοφονείται μόλις φτάσει στην ηλικία των 5 - 6 μηνών.

 • Tα παραπάνω, καμία γαλοπούλα δεν μπορεί να τα εκφράσει μέσα στις φάρμες εκτροφής. Αφορούν φυσιολογικές συμπεριφορές της γαλοπούλας που έχουν παρατηρηθεί μόνο σε καταφύγια ζώων, στα οποία και δεν αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα αλλά ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ως μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

  Οι ελάχιστες γαλοπούλες που ζουν σε εκμεταλλεύσιμες φάρμες μικρής κλίμακας στις λεγόμενες φάρμες ελευθέρας βοσκής προέρχονται από τα ίδια εκκολαπτήρια που χρησιμοποιούν την τεχνητή γονιμοποίηση. Οι συνθήκες αιχμαλωσίας τους προφανώς και δεν είναι αυτές που προβάλλονται από τις διαφημίσεις και οι ζωές τους ακόμα και εκεί τελειώνουν πρόωρα και εξίσου και εξίσου βίαια, όπως των αδερφών τους στις βιομηχανικές φάρμες.


  κακοποιημένη γαλοπούλα σε φάρμα εκτροφής.

  Τί μπορείς να κάνεις
  Πολλές γαλοπούλες θα μπορούσαν να σωθούν και να γλιτώσουν τα βασανιστήρια και την σφαγή, αν εσύ επιλέξεις να κάνεις μια διατροφική αλλαγή και γίνεις VEGAN!

  Αν έχεις αναθεωρήσει ήδη και θεωρείς πως δεν μπορείς να συνεχίσεις να τρως αυτά τα αξιολάτρευτα ζώα, διάβασε την ιστορία της Beatrice της γαλοπούλας που παρόλο που κακοποιήθηκε και ακρωτηριάστηκε από ανθρώπινα χέρια, σήμερα ζει ευτυχισμένη την ζωή που της αξίζει.

  Μην ξεχάσεις να ενημερώσεις τους φίλους και τους συγγενείς σου για την βία που κρύβεται πίσω από την κατανάλωση κρέατος. Κατέβασε το φυλλάδιο “Για το Δικαίωμα στη Ζωή και την Ελευθερία” και άφησε μερικά αντίγραφα στη δουλειά ή τη σχολή σου.

  Διαφορετικά, και αν τα παραπάνω δεν σε έπεισαν, δες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν. Ακόμα και αν επιμένεις να τρως γαλοπούλες, οφείλεις να γνωρίζεις πως ζουν και πως φτάνουν μέχρι τον θάνατο! Άλλωστε εσύ πληρώνεις τους ανθρώπους που τις εκμεταλλεύονται. Να θυμάσαι μόνο, πως το να αγνοήσεις την πραγματικότητα, αυτό δεν θα αλλάξει όσα βιώνουν αυτά τα ζώα μέχρι να φτάσουν στο πιάτο σου!.


  Πόσος πόνος, φόβος, απελπισία και θάνατος χωράει στο πιάτο σου;


  Δες πως παράγουν το λεγόμενο "κρέας γαλοπούλας"