VEGAN ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ

1.700 κουνέλια σφαγιάζονται το λεπτό σε παγκόσμιο επίπεδο!

.
Ζώα που σφάχτηκαν για τροφή από την στιγμή που ανοίξατε αυτή τη σελίδα:

0 θαλάσσια ζώα
0 κοτόπουλα
0 πάπιες
0 γουρούνια
0 κουνέλια
0 γαλοπούλες
0 χήνες
0 πρόβατα και αρνιά
0 κατσίκια
0 αγελάδες και μοσχαράκια
0 τρωκτικά
0 περιστέρια και άλλα πουλιά
0 βουβάλια
0 σκύλοι
0 γάτες
0 άλογα
0 γαϊδούρια και μουλάρια
0 καμήλες και άλλα καμηλοειδή

Αυτοί είναι οι αριθμοί των ζώων που δολοφονούνται παγκοσμίως από τις βιομηχανίες κρέατος, αυγών και γαλακτοκομικών προϊόντων από τη στιγμή που άνοιξες αυτή την ιστοσελίδα. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν τα εκατομμύρια ζώων που δολοφονούνται κάθε χρόνο στα εργαστήρια πειραμάτων. Δεν περιλαμβάνονται τα εκατομμύρια των σκυλιών και γατών που δολοφονούνται στα καταφύγια ζώων κάθε χρόνο. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που πέθαναν ενώ ήταν αιχμάλωτα στις επιχειρήσεις δουλείας: τσίρκο, ροντέο, ζωολογικούς κήπους, και θαλάσσια πάρκα. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που δολοφονούνται σε «σπορ» όπως το κυνήγι, οι ταυρομαχίες, οι κοκορομαχίες, οι κυνομαχίες, οι ιπποδρομίες κλπ.
ελεύθερο κουνελάκι
Τα κουνέλια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, έξυπνα και ευγενικά ζώα. Όπως όλα τα ζώα, αρέσκονται στο δείχνουν τρυφερότητα και όπως και οι γάτες, το ένα κουνέλι πλένει το άλλο. Όταν είναι ευχαριστημένα παράγουν έναν ήχο, που μοιάζει επίσης πολύ με το γουργουρητό της γάτας. Όσοι άνθρωποι έχουν επιλέξει κάποιο κουνέλι για συντροφιά γνωρίζουν πολύ καλά, πως αν και είναι σε γενικές γραμμές φοβικά ζώα από τη φύση τους, όταν τους φερθεί κάποιος με ευγένεια και καλοσύνη, αυτά ανταποδίδουν την αγάπη και αποζητούν την ανθρώπινη παρέα. Το πλέον παράδοξο είναι πως οι άνθρωποι από τη μια τα επιλέγουν για παρέα και από την άλλη τα κακοποιούν και τα δολοφονούν, προκειμένου να τα φάνε.

Το μοντέλο εκτροφής των κουνελιών είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που επικρατεί στην εκτροφή πτηνών όπως οι κότες και οι γαλοπούλες. Αυτά που προορίζονται για σφαγή, στοιβάζονται σε συρμάτινα κλουβιά ανά 8 με 10 άτομα. Ο συνωστισμός και στην περίπτωση των κουνελιών είναι τόσο έντονος που, ακριβώς όπως και στις κότες, τους αντιστοιχεί χώρος λιγότερος από μια σελίδα Α4.

Τα άρρωστα ζώα, παραμένουν μέσα στα κλουβιά μαζί με τα υγιή και δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και πεθαμένα παραμένουν να αποσυντίθενται δίπλα στα ζωντανά.

Τα κουνέλια που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή, ζουν απομονωμένα, μέσα σε κλουβιά. Η απομόνωση που υφίσταται αυτό το κοινωνικό ζώο, του προκαλεί θλίψη και πολλές φορές ακόμα και επιθετικότητα.

Τα πόδια τόσο των εκτρεφόμενων για το κρέας τους, όσο κα αυτών που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή τους πληγιάζεται άσχημα από την επαφή με το συρμάτινο πλέγμα και υποφέρουν από έντονους πόνους εξαιτίας της ακινησίας.Η αμμωνία που παράγεται από τα περιττώματα που συσσωρεύονται κάτω από τα κλουβιά προκαλεί έντονα αναπνευστικά προβλήματα στα κουνέλια. Η διαβίωσή τους, σε αυτές τις συνθήκες εγκλεισμού, τους στερεί την κάλυψη βασικών αναγκών για το είδος τους, όπως της εξερεύνησης του χώρου, με αποτέλεσμα τα κουνέλια να υποφέρουν και από φοβερό στρες και θλίψη.

Σε ηλικία μόλις 3 μηνών θα σταλούν για σφαγή! Στο σφαγείο ο εργάτης θα κοπανήσει με την ανάστροφη του μαχαιριού το κουνέλι στο κεφάλι, προκειμένου να το αναισθητοποιήσει. Κάθε κουνέλι μπορεί να δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα και παρόλα αυτά να μην αναισθητοποιηθεί. Έτσι, θα το κρεμάσει ανάποδα, σπάζοντάς του ταυτόχρονα το ένα πίσω πόδι – πολύ συχνά το σπασμένο οστό διαπερνά το δέρμα του. Παρόλο που το κουνέλι είναι ένα ζώο που δεν παράγει ήχους, σε αυτό το στάδιο ουρλιάζει πολύ δυνατά – πράγμα που υποδηλώνει εντονότατο πόνο και φόβο.

σφαγή κουνελιού
Μετά ακολουθεί το κόψιμο του λαιμού τους. Πολλές φορές οι εργάτες χρησιμοποιούν στομωμένα μαχαίρια με αποτέλεσμα η σφαγή να γίνεται ακόμα πιο επώδυνη. Τα κουνέλια ουρλιάζουν μέχρι το μαχαίρι να κόψει τις φωνητικές τους χορδές και κρεμασμένα ανάποδα αφήνονται να αιμορραγήσουν μέχρι να πεθάνουν.


Ήξερες ότι:

 • Τα κουνέλια είναι πολύ κοινωνικά ζώα και ζουν σε οικογενειακές ομάδες που απαρτίζονται από 2-9 θηλυκά, 1-3 αρσενικά και φυσικά τα παιδιά τους. Κάθε οικογένεια κουνελιών μοιράζεται την ίδια φωλιά.

 • Τα θηλυκά κουνέλια έχουν τον έλεγχο της κάθε φωλιάς ενώ τα αρσενικά την προστατεύουν από τα αρπακτικά ζώα καθώς και από άλλα κουνέλια.

 • Το ένα κουνέλι περιποιέται το άλλο σε ένδειξη συντροφικότητας και αγάπης.

 • Τα κουνέλια περνάνε μια φάση “εφηβείας” η οποία διαρκεί μέχρι τα 2 τους χρόνια. Σε αυτή τη φάση κοιμούνται στην ύπαιθρο, έξω από τη φωλιά τους και αποδεικνύουν και εγκαθιδρύουν τη θέση τους στην ιεραρχία της ομάδας τους.

 • Τα κουνέλια που ζουν ευτυχισμένα μαζί με ανθρώπους επιδεικνύουν την ίδια συμπεριφορά με ένα σκυλί και τρέχουν και χοροπηδούν μόλις δουν τον άνθρωπο τους. Επίσης σε ένδειξη αγάπης γλείφουν τα χέρια και πολύ συχνά και την μύτη του κηδεμόνα τους.

 • Tα παραπάνω, κανένα κουνέλι δεν μπορεί να τα εκφράσει μέσα στις φάρμες εκτροφής. Αφορούν φυσιολογικές συμπεριφορές των κουνελιών που έχουν παρατηρηθεί μόνο σε καταφύγια ζώων, στα οποία και δεν αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα αλλά ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.


  Ακόμα και όταν αγοράζεις ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό κρέας από κουνέλια στηρίζεις την ίδια ακριβώς βιομηχανία, που καλυμμένη πίσω από πράσινα και οικολογικά αυτοκόλλητα προσπαθεί να σου κρύψει την αλήθεια.

  κουνέλι

  Τι μπορείς να κάνεις:
  Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σταματήσεις την εκμετάλλευση, την κακοποίηση και την δολοφονία των κουνελιών: να σταματήσεις να τρως το κρέας τους! Αν επιλέξεις να ζήσεις ως VEGAN βοηθάς να σωθεί η ζωή, ενός ευγενούς, τρυφερού και αφοσιωμένου στην οικογένειά του ζώου.

  Ενημέρωσε τους φίλους και τους συγγενείς σου για την βία που κρύβεται πίσω από την κατανάλωση κρέατος. Γίνε η φωνή αυτών που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Κατέβασε το φυλλάδιο “Για το Δικαίωμα στη Ζωή και την Ελευθερία” και άφησε μερικά αντίγραφα στη δουλειά ή τη σχολή σου.

  Αν έχεις αναθεωρήσει ήδη και θεωρείς πως δεν μπορείς να συνεχίσεις να τρως αυτά τα τόσο ευαίσθητα ζώα, διάβασε την ιστορία του Ronnie που τρομοκρατημένος και ουρλιάζοντας στην κυριολεξία, το έσκασε από μια φάρμα και σήμερα ζει ελεύθερος τη ζωή του.

  Διαφορετικά, και αν τα παραπάνω δεν σε έπεισαν, δες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν. Ακόμα και αν επιμένεις να τρως κρέας κουνελιού οφείλεις να γνωρίζεις πως ζουν και πως φτάνουν μέχρι τον θάνατο! Άλλωστε εσύ πληρώνεις τους ανθρώπους που τα εκμεταλλεύονται. Να θυμάσαι μόνο, πως το να αγνοήσεις την πραγματικότητα, αυτό δεν θα αλλάξει όσα βιώνουν αυτά τα υπέροχα ζώα μέχρι να φτάσουν στο πιάτο σου!


  Πόσος πόνος, φόβος, απελπισία και θάνατος χωράει στο πιάτο σου;  Δες πως εκτρέφουν τα κουνέλια