SHEN DZU

Τα Γουρούνια του Θεού

γουρουνάκια
Το αποτρόπαιο φεστιβάλ Shen Dzu ή αλλιώς Γουρούνια του Θεού που διεξάγεται στην περιοχή Shanhsia, της New Taipei ,βόρεια της Ταιβάν, είναι ένας αμφιλεγόμενος “διαγωνισμός”, κατά τον οποίο γουρούνια ταΐζονται με τη βία, με τη μέθοδο του καθετηριασμού, για 2 χρόνια ώστε να αποκτήσουν βάρος 10πλάσιο από το φυσιολογικό τους. Στη συνέχεια σφάζονται δημόσια και τοποθετούνται, στολισμένα με διάφορα χρώματα και σύμβολα, πάνω σε καρότσες φορτηγών και οι “ιδιοκτήτες” τους τα επιδεικνύουν στους δρόμους της πόλης.


Η φρικτή αυτή εκδήλωση προέρχεται από τη θρησκεία των Hakkas(εθνότητα της Ταιβάν) στην ουσία όμως δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από έναν αποτρόπαιο και χωρίς ουσία διαγωνισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται από εύπορες οικογένειες , με σκοπό να επιδείξουν τα πλούτη και τη δύναμή τους.

Για να ετοιμαστεί κάθε άτυχο γουρούνι που θα πάρει μέρος σε αυτό το σαδιστικό φεστιβάλ, χρειάζονται πάνω από δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα ζώα τρέφονται παραπάνω από το κανονικό, με τη βία, μέχρι να φτάσουν σε σημείο όπου δεν θα μπορούν πλέον να σταθούν στα πόδια τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία καταστρέφει ολοκληρωτικά, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά τα γουρουνάκια, τα οποία υποφέρουν από ανεπάρκεια των οργάνων τους καθώς και από κατακλύσεις, εφόσον μένουν ακίνητα για αρκετά μεγάλο διάστημα.

κακοποίηση ζώων
Οι “ιδιοκτήτες” κόβουν τα γεννητικά όργανα των γουρουνιών, φυσικά χωρίς αναισθησία, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο, θα παχαίνουν γρηγορότερα και περισσότερο και έπειτα τα περιορίζουν ασφυκτικά, έτσι ώστε να μην μπορούν να κουνηθούν. Τα άτυχα αυτά γουρούνια, συνήθως ξεπερνούν τα 700 κιλά και έχουν αναφερθεί και αρκετές περιπτώσεις όπου κάποια ξεπερνούν ακόμα και τα 900 κιλά.


Μερικές ημέρες πριν το διαγωνισμό, οι “ιδιοκτήτες” τα ταΐζουν βίαια και βάναυσα παρά τη θέληση τους με άμμο και βαριά μέταλλα, ώστε να ζυγίζουν όσο πιο πολύ γίνεται. Την ημέρα του φεστιβάλ, τα σέρνουν σε μια ζυγαριά, μέσα από το πολυπληθές κοινό πριν τα δολοφονήσουν. Τα ζώα είναι τρομαγμένα και ουρλιάζουν βουτηγμένα στην αγωνία, αφοδεύοντας ανεξέλεγκτα από τον μεγάλο φόβο και το απίστευτο στρες.

βιετνάμ έθιμα
Το κοινό δεν φαίνεται να ενοχλείται από τις αντιδράσεις των τρομοκρατημένων γουρουνιών, γεγονός που το αποδεικνύει η ολοένα και μεγαλύτερη προσέλευση όλο και περισσοτέρων ανθρώπων κάθε χρόνο, για να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το διεστραμμένο θέαμα.

Αφού τα γουρούνια ζυγιστούν και "αναδειχθούν" τα βαρύτερα, δολοφονούνται, συνήθως με κόψιμο του λαιμού τους, προς τέρψιν του κοινού και έπειτα οι "ιδιοκτήτες" τους τα βάφουν, τα στολίζουν και τα τοποθετούν πάνω σε πολύχρωμα τρέιλερ και παρελαύνουν με αυτά μέσα στη πόλη.


Πόσο πόνο, φόβο, απελπισία και θάνατο χωράει η παράδοσή σου;Η φρίκη του Shen Dzu