ΚΥΝΗΓΙ ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ


Η απληστία των ανθρώπων έχει βάλει στο στόχο και τον Ρινόκερο. Το κέρατό του, που από τη φύση του δόθηκε ως μέσο αυτοπροστασίας, γίνεται η αιτία ενός ανελέητου κυνηγητού. Ενός άδικου και θανάσιμου, αλλά πολύ καλά οργανωμένου κυνηγιού, όπου οι θηρευτές χρησιμοποιούν ελικόπτερα και ηλεκτρικά πριόνια. Παρόλο που πολλές οργανώσεις παλεύουν για την προάσπιση του Ρινόκερου, ο αριθμός των δολοφονημένων αυτών ζώων αυξάνεται καθημερινά.

Πολλά από αυτά τα ζώα θα υποστούν το αδιανόητο μαρτύριο το να τους κόψουν το κέρατο, δίχως προηγουμένως να τα σκοτώσουν. Πράγμα που στην ουσία σημαίνει πως τους κόβουν το μισό πρόσωπο μαζί με το κέρατο, προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα εκατοστό του. Τα ζώα αυτά συνήθως επιβιώνουν μέσα σε αφόρητους πόνους για μερικές μέρες, προτού τελικά πεθάνουν.


Οι κυνηγοί δεν σταματάνε πουθενά. Σκοτώνουν ακόμα και ρινόκερους που κυοφορούν ή μικρά ρινοκεράκια ή δολοφονούν την μητέρα με αποτέλεσμα το παιδί της ορφανό πια να πεθάνει από την πείνα. Μπαίνουν ακόμα και μέσα σε καταφύγια προκειμένου να δολοφονήσουν και να αρπάξουν το κέρατο από κάποιον ρινόκερο.


Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να γλιτώσουν τους ρινόκερους, κάποιες οργανώσεις τους τοποθετούν μικροτσίπ με GPS ή ακόμα τους κόβουν το κέρατο, ώστε να μην γίνουν στόχοι. Ακόμα και έτσι όμως, η σφαγή συνεχίζεται!


Σύμφωνα με έρευνες, κάθε χρόνο σφαγιάζονται 1215 ρινόκεροι και είναι ενδεικτικό της αυξανόμενης ζήτησης για το κέρατο τους, αφού μέχρι το 2009 υπήρχαν 4200 μαύροι ρινόκεροι, ενώ πλέον έχουν απομείνει 2500.


Πλέον δεν μιλάμε για ένα είδος υπό εξαφάνιση, αλλά για ένα είδος που έχει ήδη εξαφανιστεί. Αν αναλογιστούμε το ρυθμό με τον οποίο οι λαθροκυνηγοί τους δολοφονούν, μέχρι το έτος 2020 δεν θα υπάρχουν πλέον ρινόκεροι στη γη.


Τα τελευταία 40 χρόνια ο πληθυσμός των Ρινόκερων έχει μειωθεί κατά 90% και ήδη Ρινόκεροι όπως αυτοί της Σουμάτρα έχουν εξαφανιστεί για πάντα!Ο λόγος φυσικά είναι και εδώ το χρήμα. Συγκεκριμένα το κέρατο του ρινόκερου αξίζει περισσότερο από ότι το βάρος του σε χρυσάφι! Το κιλό κοστίζει $ 60,000, περισσότερο και από όσο κοστίζει η κοκαΐνη! Και παρά το γεγονός ότι η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδείξει ότι τα αφροδισιακά, τα παραδοσιακά φάρμακα και οι θεραπείες ομορφιάς που γίνονται από κέρατο ρινόκερου δεν έχουν απολύτως καμία επίδραση, στην Κίνα, στο Βιετνάμ και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ασίας η ζήτηση του κέρατου του ρινόκερου αυξάνεται μέρα με τη μέρα.Η φρίκη πίσω από το εμπόριο του κεράτου του ρινόκερουΔες πως κακοποιούνται οι ρινόκεροι