ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΖΩΩΝ

Ταξίδια στην κόλαση

Εξαγωγές αγελάδων στη Μέση Ανατολή.
Εκατομμύρια πρόβατα και αγελάδες στέλνονται ζωντανά σε ταξίδια θανάτου από την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Αμερική προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Τα ταξίδια του θανάτου διαρκούν από μερικές εβδομάδες μέχρι και ένα μήνα. Τα ζώα ταξιδεύουν φοβισμένα στα αμπάρια πλοίων, δίχως να μπορούν να κουνηθούν, με χώρο μικρότερο από ένα τετραγωνικό μέτρο ανά ζώο και με τα περιττώματά τους να πλημυρίζουν τον χώρο και την αμμωνία να κυριαρχεί στον αέρα.

Και ενώ μπορεί να είναι η Αυστραλία που κρατά τα πρωτεία σε αυτή την απόλυτη βαρβαρότητα, η Ευρώπη ακολουθεί πιστά και καταδικάζει κάθε χρόνο τουλάχιστον 3.500.000 ζώα! Η Ελλάδα φυσικά δεν είναι αμέτοχη σε αυτό το οργανωμένο έγκλημα διακίνησης ζώων και εξάγει ζωντανά πρόβατα από το λιμάνι της Καβάλας, Φίλιππος Β’.

Σύμφωνα με στοιχεια του υπουργειου Αγροτικής Αναπτυξης η Ελλάδα σε έναν μόνο χρόνο εξήγαγε 61.413.813 ζωντανά ζώα για σφαγή σε χώρες εκτός ΕΕ!
- Μοσχάράκια κάτω του έτους: 85.736
- Μοσχαράκια 1 -2 ετών: 147.150
- Αγελάδες ανω των 2 ετων: 34.299
- Βουβάλια κάτω του έτους: 415
- Βουβάλια άνω του έτους: 330
- Αρνάκια (κάτω του έτους): 5.558.051
- Πρόβατα (άνω του έτους): 571.632
- Κατσικάκια (κάτω του έτους):3.079.620
- Κατσίκια (άνω του έτους): 364.218
- Γουρουνάκια (κάτω του ετους): 253.499
- Γουρούνια (άνω του έτους): 729.939
- Πτηνά (κότες κ.α.) : 49.902.047
- Κουνέλια: 686.877
(τα στοιχεία είναι για το έτος 2012)

Η μοίρα των προβάτων.
Έχοντας υπομείνει τον πόνο και τη σκληρότητα του μαρκαρίσματος των αυτιών τους, έχοντας ευνουχιστεί χωρίς αναισθητικό, τα πρόβατα θα απομακρυνθούν από το κοπάδι τους και θα ξεκινήσουν το βασανιστικό τους ταξίδι. Πεινασμένα, διψασμένα (βάση νόμου σε μια χερσαία μεταφορά, τα πρόβατα μπορούν να μείνουν δίχως νερό μέχρι και για 38 ώρες), φοβισμένα και χωρίς την οικογένειά τους, τα πρόβατα που αποστέλλονται στο εξωτερικό από τη βιομηχανία των ζωντανών εξαγωγών, θα υπομείνουν εβδομάδες ταλαιπωρίας και βασανισμού, πριν από τις τελευταίες τους στιγμές, κατά τις οποίες θα αισθανθούν την λεπίδα να τους κόβει το λαιμό χιλιοστό προς χιλιοστό.

Τα περισσότερα από αυτά τα πρόβατα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή και για το μαλλί τους. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται στη βιομηχανία αυτή είναι ιδιαίτερα βασανιστικές για τα ζώα. Όταν τα φθαρμένα σώματά τους δεν είναι πλέον χρήσιμα, τα πρόβατα αυτά είναι ανάμεσα στα εκατομμύρια αυτών που αποστέλλονται για εξαγωγή κάθε χρόνο.

Ζώα που σφάχτηκαν για τροφή από την στιγμή που ανοίξατε αυτή τη σελίδα:

0 θαλάσσια ζώα
0 κοτόπουλα
0 πάπιες
0 γουρούνια
0 κουνέλια
0 γαλοπούλες
0 χήνες
0 πρόβατα και αρνιά
0 κατσίκια
0 αγελάδες και μοσχαράκια
0 τρωκτικά
0 περιστέρια και άλλα πουλιά
0 βουβάλια
0 σκύλοι
0 γάτες
0 άλογα
0 γαϊδούρια και μουλάρια
0 καμήλες και άλλα καμηλοειδή

Αυτοί είναι οι αριθμοί των ζώων που δολοφονούνται παγκοσμίως από τις βιομηχανίες κρέατος, αυγών και γαλακτοκομικών προϊόντων από τη στιγμή που άνοιξες αυτή την ιστοσελίδα. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν τα εκατομμύρια ζώων που δολοφονούνται κάθε χρόνο στα εργαστήρια πειραμάτων. Δεν περιλαμβάνονται τα εκατομμύρια των σκυλιών και γατών που δολοφονούνται στα καταφύγια ζώων κάθε χρόνο. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που πέθαναν ενώ ήταν αιχμάλωτα στις επιχειρήσεις δουλείας: τσίρκο, ροντέο, ζωολογικούς κήπους, και θαλάσσια πάρκα. Δεν περιλαμβάνονται τα ζώα που δολοφονούνται σε «σπορ» όπως το κυνήγι, οι ταυρομαχίες, οι κοκορομαχίες, οι κυνομαχίες, οι ιπποδρομίες κλπ.

Ο κύριος προορισμός των προβάτων είναι η Μέση Ανατολή. Αυτά τα ευγενικά και αθώα πλάσματα πηγαίνουν σε προορισμούς με ελάχιστους ή καθόλου νόμους για την προστασία των ζώων: το Μπαχρέιν, η Τουρκία, το Κατάρ, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία, ο Λίβανος είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους αγοραστές ζωντανών προβάτων.

Εξαγωγές Ζωντανών Προβάτων.
Πριν από τη μεταφορά τους με φορτηγά αυτοκίνητα προς τα λιμάνια, τα πρόβατα περιορίζονται σε πάρκα πάχυνσης για πολλές ημέρες. Φτάνοντας στο λιμάνι τα τρομοκρατημένα πρόβατα εξαναγκάζονται να μπουν στα πλοία, συνήθως με τη χρήση ράβδων ηλεκτροσόκ. Κάθε πλοίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 125.000 πρόβατα, τα οποία στοιβάζονται τόσο πολύ, που δεν αντιστοιχεί στο καθένα τους χώρος μεγαλύτερος από 2 κόλλες Α4. Ταξιδεύουν σε αποπνικτική ζέστη, δίχως να μπορούν να κουνηθούν, με τα περιττώματά τους να πλημυρίζουν τον χώρο και την αμμωνία να κυριαρχεί στον αέρα.


Οι ασθένειες και οι τραυματισμοί λυμαίνουν τα ήδη ταλαιπωρημένα πλήθη των προβάτων μέσα στα πλοία. Τα πρόβατα στα ταξίδια αυτά υποφέρουν κυρίως από:

 • Πείνα: Περίπου το 50% των ζώων που πεθαίνουν κατά τη διάρκεια των μαρτυρικών αυτών ταξιδιών πεθαίνουν από την πείνα, διότι δεν έχουν πρόσβαση στο φαγητό, μιάς και αδυνατούν να φτάσουν το σταθμό τροφοδοσίας, λόγω του συνωστισμού. Τα πιο αδύναμα ζώα ποδοπατούνται και συνθλίβονται μέχρι θανάτου στην προσπάθειά τους να φτάσουν στους σταθμούς αυτούς. Πολλά πρόβατα επίσης σταματούν να τρώνε επειδή οι συνθήκες στα πλοία αυτά είναι τόσο βασανιστικές.

 • Εξαγωγές Ζωντανών Προβάτων.
 • Υπερθερμία: Τα πρόβατα συχνά υποφέρουν από θερμικό στρες κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών και εμφανίζουν έντονο λαχάνιασμα για να μειώσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, κάτι που μπορεί επίσης να τα κάνει πιο επιρρεπή σε ασθένειες όπως η πνευμονία. Οι κρίσεις υπερθερμίας συμβαίνουν γιατί οι θερμοκρασίες μέσα στο σκάφος υπερβαίνουν κατά πολύ τους 40ο C και η υγρασία φτάσει το 90%, δημιουργώντας έτσι άθλιες συνθήκες για τα ζώα και μπορεί να οδηγήσει σε μαζικούς θανάτους μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Η αποβίβαση τους επίσης στις ακραίες θερμοκρασίες της Μέσης Ανατολής είναι μια έντονη αλλαγή για τα πρόβατα που είναι συνηθισμένα σε πιο δροσερό κλίμα.

 • Τραυματισμοί: Οι περισσότεροι τραυματισμοί προκύπτουν στα πίσω πόδια των προβάτων κατά την επιβίβασή τους στα πλοία, μιας και γλιστρούν στην ολισθηρή ράμπα φόρτωσης. Επιπλέον οι εργάτες με τους βίαιους χειρισμούς τους τραυματίζουν τα ζώα με κλωτσιές, μπουνιές κ.α. Τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα συνήθως αφήνονται να πεθάνουν χωρίς κτηνιατρική φροντίδα, σε μια περιορισμένη περιοχή του πλοίου.


 • Τι συμβαίνει με τις Αγελάδες
  Οι αγελάδες έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες της μαζικής εκτροφής (μαρκάρισμα, ευνουχισμό και κόψιμο κεράτων, χωρίς αναισθησία). Το βασανιστικό ταξίδι τους ξεκινά με τη χρήση συσκευών ηλεκτρικών εκκενώσεων (ηλεκτροσόκ) και φορτώνονται με τη βία στα φορτηγά αυτοκίνητα. Φοβισμένα και μπερδεμένα, αυτά τα κοινωνικά και τρυφερά ζώα αναγκάζονται, εκτός από το να αποχωριστούν τους συντρόφους τους, να υπομείνουν ένα μακρύ και αγχωτικό ταξίδι σε συνθήκες εξαιρετικού συνωστισμού, δίχως καν πρόσβαση σε νερό για 48 συνεχόμενες ώρες.

  Όταν τελικά φτάσουν στο λιμάνι, οι αγελάδες στοιβάζονται σε πλοία που μεταφέρουν 23.000 βοοειδή. Κάθε αγελάδα βάρους 300 κιλών έχει στη διάθεσή της χώρο λιγότερο από ένα τετραγωνικό μέτρο. Θα πρέπει να υπομείνει αυτό τον περιορισμό χώρου για εβδομάδες, ακόμα και για ένα μήνα, μέσα σε αποπνικτική ζέστη, μέχρι να φτάσει στον προορισμό της, όπου και θα βρεθεί αντιμέτωπη με απάνθρωπους χειρισμούς και μεθόδους σφαγής.

  Εξαγωγές Ζωντανών Αγελάδων.
  Οι αγελάδες υποφέρουν από τα ίδια βασανιστήρια, όπως και τα πρόβατα: πείνα, θερμοπληξία, αφυδάτωση, συνωστισμό, ποδοπάτηση μέχρι θανάτου, τραυματισμοί και ασθένειες. Οι τραυματισμοί, οι ασθένειες, η αγωνία, ο πόνος και οι θάνατοι είναι κοινοί τόσο για τις αγελάδες, όσο και για τα πρόβατα σε κάθε ταξίδι θανάτου.


  Ένα βάναυσο τέλος
  Τα πλοία που μεταφέρουν τα ζώα είναι πάντα πολύ παλαιά και για την ακρίβεια χρησιμοποιούνται πλοία που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί. Συχνά πολλά από αυτά τα πλοία ταξιδεύουν παράνομα μιας και τους έχει απαγορευτεί ο απόπλους. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που τα πλοία αυτά τυλίγονται στις φλόγες ή βυθίζονται, οδηγώντας στον θάνατο χιλιάδες αθώα ζώα.

  Αν το ταξίδι ολοκληρωθεί, πολλά από τα ζώα που μεταφέρονται σε κάθε πλοίο, θα πεθάνουν πριν καν φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ αυτά που θα επιβιώσουν το βασανιστικό ταξίδι συχνά είναι πολύ άρρωστα, τραυματισμένα και ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα. Για τα αθώα αυτά ζώα το μαρτύριο θα συνεχιστεί και θα έχει την πιο άγρια κατάληξη.

  Τα ζώα που επιβίωσαν συχνά τραυματίζονται, μιας και πετιούνται από την ψηλή ράμπα εκφόρτωσης των πλοίων προς το έδαφος και μετά τα σέρνουν από τα πόδια τους και τα πετάνε σαν σακιά σε σχάρες οροφής ή και πορτμπαγκάζ αυτοκινήτων, αν πωληθούν σε ιδιώτες. Tα περισσότερα από αυτά θα αγοραστούν από κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα τα στοιβάξουν σε φορτηγά και θα τα οδηγήσουν σε πάρκα πάχυνσης. Μετά θα πουληθούν για σφαγή.

  Οι άνθρωποι, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα ζώα για να τα σφάξουν, συνήθως τους βγάζουν τα μάτια με μεταλλικές ράβδους, τους κόβουν τους τένοντες, τους σπάνε τις ουρές, τα ξυλοφορτώνουν άγρια και κάνουν ότι μπορούν, ώστε να μην είναι σε θέση αυτά να περπατούν.

  Σφαγή αγελάδας.
  Κάποια από αυτά τα ζώα σφάζονται μαζικά σε βρώμικα μέρη, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι τα περιμένει, μιας και βλέπουν τα προηγούμενα ζώα που σφάχτηκαν να αργοπεθαίνουν, ενώ άλλα τα παίρνουν οι αγοραστές τους στο σπίτι τους και τα σφάζουν οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε να φανταστείτε.

  Πολλά από τα ζώα που εξάγονται θα δολοφονηθούν για χάρη μιας θρησκευτικής τελετής, της λεγόμενης "Γιορτή της Θυσίας" κατά την οποία βρίσκουν τραγικό θάνατο 100.000.000 ζώα. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την καταδίκη των ζώων σε μια επίγεια κόλαση. Έχει έρθει πια η εποχή που οι άνθρωποι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στα ζώα το δικαίωμα στη ζωή. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα για να τα μεταχειριζόμαστε όπως μας αρέσει και να τα εξάγουμε και να τα δολοφονούμε. Είναι συναισθανόμενα όντα όπως και εμείς και έχουν τα ίδια φυσικά δικαιώματα με εμάς!

  Τι μπορείς να κάνεις
  Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις να σταματήσει η εξαγωγή ζωντανών ζώων είναι το να γίνεις VEGAN και να σταματήσεις να υποστηρίζεις τις βιομηχανίες που τα βασανίζουν και τα δολοφονούν – και που είναι οι ίδιες που τροφοδοτούν και την ελληνική αγορά με ζωικά προϊόντα.

  Ενημέρωσε τους φίλους και τους συγγενείς σου για την βία που κρύβεται πίσω από τη βιομηχανία κρέατος. Κατέβασε το φυλλάδιο “Για το Δικαίωμα στη Ζωή και την Ελευθερία” και άφησε μερικά αντίγραφα στη δουλειά ή τη σχολή σου. Γίνε η φωνή των ζώων για να μπορέσουν να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει, αλλαγμένα από τη φρίκη της δολοφονίας!


  Εξαγωγή Ζωντανών Ζώων - Το Εμπόριο της Φρίκης