EID AL ADHA

Η Γιορτή της Θυσίας

πρόβατο και αγελάδα
Το Eid al-Adha αποτελεί τη μία από τις δύο πιο σημαντικές γιορτές του Ισλάμ. Ξεκινά στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και διαρκεί τρεις ημέρες. Γιορτάζεται από τους Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο και στην ουσία αποτίει φόρο τιμής στον προφήτη Αβραάμ και στην πίστη του να θυσιάσει το γιό του, έπειτα από όραμα που είχε δει. Οι Μουσουλμάνοι εκείνη την ημέρα, όπως γίνεται ακριβώς και με το χριστιανικό Πάσχα, σφαγιάζουν πολλά ζώα, συνήθως πρόβατα και αγελάδες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδείξουν την πίστη τους στο Αλλάχ.

Για τους ανθρώπους μπορεί να είναι μια ημέρα χαράς και ευλογίας, αλλά για τα ζώα που σφαγιάζονται με απίστευτη βιαιότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του Eid al-Adha δολοφονούνται χιλιάδες ζώα, όπως πρόβατα, αγελάδες, καμήλες και κατσίκια σε μνήμη της σφαγής ενός αρνιού από τον Αβραάμ.


Τα εκατομμύρια ζώα που σφαγιάζονται στη Μέση Ανατολή είναι τα θύματα των Εξαγωγών Ζωντανών Ζώων που μεταφέρονται ασφυκτικά στοιβαγμένα μέσα σε καράβια από την Αυστραλία, την Ελλάδα, την Αγγλία, την Αμερική και τον Καναδά. Ταξιδεύουν για εβδομάδες, χωρίς τροφή και νερό, μέσα σε απίστευτη ζέστη, προκειμένου να καλύψουν τις “ανάγκες” της Μέσης Ανατολής σε ζώα και την απληστία των υπόλοιπων χωρών σε χρήμα. Τα πιο “τυχερά” είναι αυτά που δεν θα προλαβαίνουν να φτάσουν στις χώρες προορισμού – για τα υπόλοιπα η πραγματική φρίκη θα τα περιμένει μόλις τα πλοία δέσουν στο λιμάνι.

η γιορτή της θυσίας
Μόλις τα καράβια θανάτου, φτάσουν στα λιμάνια προορισμού, ξεκινά η πραγματική κόλαση, για όλα αυτά τα εξαθλιωμένα και ταλαιπωρημένα ζώα. Οι εργάτες τα πετούν από τις ράμπες του καραβιού, για να τα “παραλάβουν” οι έμποροι που θα τα μεταφέρουν σε πάρκα πάχυνσης. Αυτοί με τη σειρά τους θα τα παραδώσουν στους “πιστούς”. Τότε τα ζώα στοιβάζονται σε πορτ-μπαγκάζ, αυτοκινήτων, τα δένουν σε μηχανάκια, τα πετάνε σε καρότσες φορτηγών.


Αυτό που θα ακολουθήσει όμως είναι πολύ χειρότερο, από ότι έχουμε φανταστεί, εμείς οι άνθρωποι, ότι μπορεί να είναι η κόλαση. Θα τα πετάξουν από τις καρότσες των φορτηγών και αυτά θα προσπαθήσουν να φύγουν, τρέχοντας σε κατάσταση σοκ, μέσα στους στενούς δρόμους της πόλης. Οι άνθρωποι τα κυνηγούν και όταν καταφέρουν να τα κυκλώσουν, θα αρχίσουν να τα χτυπούν και να τα κλωτσούν στο κεφάλι και στο σώμα, μέχρι να τα ρίξουν κάτω.

σφαγή καμήλας
Θα τους σπάσουν την ουρά τους και θα τους κόψουν τους συνδέσμους των ποδιών τους προκειμένου να μην μπορέσουν να σηκωθούν ξανά. Θα τους χώσουν με δύναμη στο μάτι σιδερένιες ράβδους, ενώ ο όχλος θα ζητωκραυγάζει. Τα μικρά παιδιά θα κοιτούν τα ζώα που βρίσκονται στα χέρια των ανθρώπων και θα αγωνίζονται για την ζωή τους και θα γελούν.


Όταν πια οι άνθρωποι καταφέρουν να περιορίσουν τα τρομοκρατημένα ζώα στο έδαφος, θα αρχίσουν να τους κόβουν το λαιμό τους με σκουριασμένα και στομωμένα μαχαίρια έτσι ώστε να τους εντείνουν το μαρτύριο και τον απερίγραπτο πόνο!

η γιορτή της θυσίας
Κάποια από αυτά μπορεί να βρουν το κουράγιο και να αντισταθούν λίγο πριν πεθάνουν. Η δύναμή τους όμως δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του να κοιτούν τα υπόλοιπα ζώα γύρω τους να σφαγιάζονται και να ουρλιάζουν από τους πόνους της βάρβαρης δολοφονίας τους. Θα υποκύψουν και πριν προλάβουν να πέσουν στο έδαφος κάποιος από το ξέφρενο πλήθος θα έχει ξεκινήσει να τους κόβει το λαιμό.


Οι περιγραφές δεν μπορούν να αποδώσουν, αυτό που συμβαίνει αυτές τις τρεις ημέρες στη Μέση Ανατολή. Δεν μπορούν να αποτυπώσουν την αγωνία, τον τρόμο και την απόγνωση, αυτών των ευγενικών ζώων. Δεν μπορούν να περιγράψουν, την φρενήρες πλήθος, να ουρλιάζει και να φωνάζει στα ζώα και στο τέλος να τα χτυπά δίχως έλεος και να τους δίνει τον πιο μαρτυρικό θάνατο. Δεν μπορεί να σκιαγραφήσει τους στενούς δρόμους που μετατρέπονται σε ποτάμια από αίμα, εντόσθια και νεκρά σώματα ζώων.

έθιμα ανα τον κόσμο

Πόσο πόνο, φόβο, απελπισία και θάνατο χωράει η παράδοσή σου;Η φρίκη της Μέσης Ανατολής