ΤΡΩΣ ΜΩΡΑ;

Όταν τρως ζώα έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν τρως ένα αγόρι ή ένα κορίτσι, πόσο χρονών ήταν ή τι πέρασε μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου;

Πολλοί κρεατοφάγοι θα φρίκαραν στη σκέψη και μόνο του να έτρωγαν τα μωρά των φωτογραφιών.

Αλλά στην πραγματικότητα τα περισσότερα γουρουνάκια σφάζονται όταν φτάνουν στην ηλικία των 4 με 6 μηνών – ενώ φυσιολογικά θα μπορούσαν να ζήσουν μέχρι και τα 15 τους χρόνια.

Τα πρόβατα που επίσης μπορούν φυσιολογικά να ζήσουν μέχρι και 15 χρόνια, σφάζονται από την ηλικία των 10 εβδομάδων και μετά.

Οι κότες κρεατοπαραγωγής σφάζονται όταν είναι 39 με 45 ημερών και οι ωοτόκες κότες σε ηλικία 18 μηνών, ενώ φυσιολογικά μπορούν να ζήσουν για 10 χρόνια. Τα αρσενικά κοτόπουλα αλέθονται ζωντανά ή μπαίνουν σε θαλάμους αερίων μερικές ώρες αφού γεννηθούν.

Τα αρσενικά μοσχάρια γαλακτοπαραγωγής (καθώς και μερικά θηλυκά), είτε δολοφονούνται αμέσως μετά τη γέννηση τους, για την παραγωγή πυτιάς και μαλακού δέρματος, είτε αποστέλλονται σε φάρμες κρέατος, όπου και θα σφαχτούν λίγους μήνες αργότερα. Φυσιολογικά μπορούν να ζήσουν για περίπου 20 με 25 χρόνια.

Οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής σφάζονται σε ηλικία 3 με 7 ετών όταν η παραγωγή γάλακτος μειώνεται ή όταν είναι πάρα πολύ άρρωστες και εξαντλημένες για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται.

Οι αγελάδες που εκτρέφονται για βοδινό κρέας σφάζονται σε ηλικία 1-2 χρόνων.

Οι γαλοπούλες μπορούν να ζήσουν για 10 χρόνια, αλλά σφάζονται σε ηλικία περίπου 12 έως 26 εβδομάδων.

Οι πάπιες σφάζονται σε ηλικία 7 εβδομάδων, ενώ μπορούν να ζήσουν για 10 χρόνια.

Οι κατσίκες μπορούν να ζήσουν για 15 ως 18 χρόνια, αλλά σφάζονται μόλις φτάσουν τους 11 μήνες. Οι κατσίκες γαλακτοπαραγωγής σφάζονται συνήθως στα 6 τους χρόνια.

Τα κουνέλια μπορούν να ζήσουν για 8 – 10 χρόνια, αλλά σφάζονται όταν φτάσουν τις 10 εβδομάδες ή και νωρίτερα.

Τα ζώα αναπαραγωγής διατηρούνται στη ζωή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά μόνο αν είναι κερδοφόρα.

Τα εκτρεφόμενα ζώα ακρωτηριάζονται και κακοποιούνται με πολλούς τρόπους, ανεξάρτητα από το είδος της φάρμας που έχουν εκτραφεί: ευνουχίζονται, βιάζονται, τα κέρατά τους κόβονται, ή καίγονται με καυτό σίδερο, καρφώνονται ετικέτες πάνω τους, τα ράμφη τους ακρωτηριάζονται, οι ουρές, οι θηλές και τα δόντια κόβονται.

Τους κλέβουν τα μωρά τους και οι οικογένειες τους καταστρέφονται.

Στα εκτρεφόμενα ζώα δεν επιτρέπεται ούτε να ζήσουν φυσιολογικά τη ζωή τους, ούτε να πεθάνουν από φυσικά αίτια.
Και οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να τρώνε τα ζώα για να επιβιώσουν και για να είναι υγιείς, στην πραγματικότητα, είσαι πιο υγιής, αν δεν τρως τα ίδια τα ζώα ή το γάλα τους ή τα αυγά τους.

Ανεξάρτητα από την ηλικία τους, όταν σφάζονται, όλα τα ζώα θα βιώσουν τον απόλυτο φόβο, πόνο και τρόμο.

Κάθε φορά που τρώς αυτά που ονομάζεις κρέας, πουλερικά, ψάρια, αυγά και γάλα τρώς τον πόνο, τη σκλαβιά και τον βιασμό ζώων, τα οποία έχουν τα ίδια συναισθήματα με εσένα. Τρως την ελευθερία τους, τις επιθυμίες τους και τα όνειρά τους. Τρως την αθωότητα και την καλοσύνη. Τρως τα μωρά τους και διαλύεις τις οικογένειες τους.

Πόσα ακόμα ζώα θα πρέπει να ουρλιάξουν από τον πόνο και την αγωνία για να μπορέσεις να δεις επιτέλους την αλήθεια;
Τι άλλο χρειάζεσαι για να πειστείς ότι αυτό που κάνεις είναι εξαιρετικά λάθος;
Δεν νομίζεις ότι είναι καιρός να σταματήσεις να εθελοτυφλείς;
Δεν νομίζεις ότι είναι καιρός να γίνεις vegan;