ΤΡΑΓΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗN 269 LIBERATION FARM

Ακολουθεί ανακοίνωση από τη 269 Liberation Farm:

Κατά το διάστημα των περασμένων μηνών σας ενημερώναμε συχνά για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε στη φάρμα. Από την πρώτη στιγμή που βρήκαμε την κατάλληλη τοποθεσία για τη φάρμα και αφού δράσαμε ανάλογα για την προστασία των ζώων που έμεναν σε αυτή, (δράσεις οι οποίες προηγήθηκαν πριν ακόμα ανοίξουμε τη φάρμα), όπως τα δύο αγελαδάκια μας, η Luna και η Diana, οι οποίες κινδύνευαν με κατάσχεση από τις αρχές, πριν ακόμα βρούμε την τοποθεσία.

Αντιμετωπίσαμε τεράστια εμπόδια, στενομυαλιά και αμείλικτη πολιτική καταδίωξη. Η φάρμα αντιμετώπισε μεγάλες και κρίσιμες δυσκολίες και συναντήσαμε μόνο αδιέξοδα και κλειστές πόρτες όπου και να απευθυνόμασταν. Δουλεύαμε μέχρις εξάντλησης, χωρίς τέλος και για κανένα προσωπικό μας όφελος.

Οι συνεργασίες που επιδιώξαμε, για να δουλέψουμε με επαγγελματίες, αποδείχθηκαν ανεπαρκείς μέσα από ένα αδυσώπητο δίκτυο γραφειοκρατίας και κατέληξαν σε πλήρη αποτυχία. Το μήνυμα που λάβαμε ήταν δυνατό και καθαρό: το λάθος μας είναι η ύπαρξή μας σαν 269Life, όπως και οι παρελθοντικές μας δράσεις σχετικά την απελευθέρωση των ζώων. Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είμαστε αναγκασμένοι να κλείσουμε τη φάρμα στο Ισραήλ, για την ασφάλεια των μη-ανθρώπινων ζώων που έμεναν σε αυτή και να τα επανεγκαταστήσουμε σε καινούριο και ασφαλή τόπο.

Σκεφτόμαστε πολλές και διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις, μετά από τις εργασίες μας εδώ στη φάρμα. Κυρίως τη λύση του να την ξανά ανοίγαμε εκτός Ισραήλ και να επαναλαμβάναμε το ίδιο σχέδιο, με σοβαρή και λεπτομερή μελέτη φυσικά. Έχοντας δει πόσο δύσκολο ήταν να βρούμε ένα κατάλληλο και μόνιμο σπίτι για τις αγελάδες μας (Luna και Diana), θα προσπαθήσουμε να βρούμε ένα τρόπο για να ταξιδέψουν μαζί μας εκτός χώρας.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εγκαταλείψουμε τα ζώα μας και πάντα θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι πάντα ασφαλή και θα είναι με άτομα που τα αγαπούν. Χρειαζόμαστε βοήθεια στο να βρούμε ασφαλή σπίτια για τα ζώα μας και θα είμαστε ευγνώμονες για την οποιαδήποτε συνδρομή σχετικά με αυτό το θέμα, μέχρι να επανεγκαταστήσουμε όλα μας τα ζώα στην τοποθεσία της καινούριας φάρμας. Θα θυσιάσουμε τα πάντα για την ασφάλειά και την ευζωία τους, για να ζήσουν όπως και πριν. Ελπίζουμε να έχουμε πιο ευχάριστα νέα στο μέλλον.

Όταν πρωτοανοίξαμε τη φάρμα μείναμε κατάπληκτοι από την έλλειψη υποστήριξης από το ευρύ κοινό. Η στήριξη που λάβαμε από τους δωρητές και τους εθελοντές μας ήταν τόσο σημαντική και σήμανε τόσα πολλά για εμάς, με αποτέλεσμα η γενικότερη έλλειψη υποστήριξης να γίνεται ακόμα πιο αισθητή.

Θα θέλαμε να στείλουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς και τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη σε όλους τους γενναιόδωρους δωρητές και τους παθιασμένους μας εθελοντές. Η σκληρή σας δουλειά και η γενναιοδωρία σας μας βοήθησε να σώσουμε και να εγγυηθούμε τη ασφάλεια και τη χαρά σε τόσες ζωές και θα συνεχίσει να βοηθά στη περιποίησή τους, μελλοντικά. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα ζώα μας καθώς και άλλα που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο μας. Θερμές ευχαριστίες από την ομάδα της 269 Liberation Farm.