ΠΕΡΙ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΛΟΓΩΝ

Η ιδιαίτερη γραφή του ακτιβιστή Oren Ben Yosef, μεταφράζεται σιγά σιγά και στα ελληνικά, στο blog για τα δικαιώματα των ζώων και την απελευθέρωση τους, που δημιούργησε ο ίδιος ο συγγραφέας.

“Η ανθρωπότητα πάντα λάτρευε τα ζώα. Μετά την πτώση μας από τη φύση και την εξορία μας στον πολιτισμό, αναγνωρίζουμε την τελειότητα της άγριας ζωής η οποία έγινε αντικείμενο του θαυμασμού μας. Οι θεοί μας ήταν τα ζώα, οι ήρωες μας έφεραν τίτλους ζώων και οι αγρότες μας φοβούνταν τα άγρια μάτια που παραμόνευαν στα κοντινά δάση. Τα ζώα γύρω μας δεν χρειάζονται την ιστορία. Δεν χρειάζονται τις παραδόσεις. Δεν χρειάζονται τίποτα από αυτά που έχουμε εργαστεί τόσο σκληρά για να αποκτήσουμε, και αντ’ αυτού απολαμβάνουν, εν αγνοία τους, ένα πέπλο μυστηρίου στα ζηλόφθονα, φθονερά μάτια μας.

Ένα ακόμα πράγμα που η άγρια φύση δεν κατέχει είναι η πικρία. Εμείς, με τη σειρά μας, γίναμε πιο πικρόχολοι, βλέποντας την αυτό- εξαπάτηση μας σχετικά με την αυτό-αποκαλούμενη υπεροχή μας να καταρρέει. Γίναμε πικρόχολοι βλέποντας αυτό που νομίζαμε ότι ήταν ο παράδεισος που χτίσαμε να μετατρέπεται σε κόλαση. Και μέσα στη πίκρα και τον θυμό μας επιδιώξαμε την εκδίκηση. Η ανθρωπότητα τότε δημιούργησε όλο και περισσότερους μύθους, προκειμένου να δικαιολογήσει τις μαζικές δολοφονίες και τα βασανιστήρια που υπέβαλε σε όλα τα άγρια και οικόσιτα ζώα. Ο πολιτισμός έχει δείξει ότι ο δεύτερος καλύτερος μπορεί να αναδειχθεί σε πρώτο, εάν ο ανταγωνισμός εξαλειφθεί. Λειτούργησε για τον καπιταλισμό – άρα μπορεί να λειτουργήσει για ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή θα μπορούσε να είναι η κοινή γνώμη, αλλά η σκληρή πραγματικότητα, και στις δύο περιπτώσεις, είναι ότι δεν μπορεί.

Εφόσον η ανθρώπινη υπερηφάνεια απαγορεύει την μετάνοια, οι ημέρες θα έρθουν, οι καταστάσεις θα ξεκαθαριστούν και οι συνέπειες θα αποκαλυφθούν. Ο πολιτισμός δεν επιτρέπει την απερισκεψία, και η ψευδαίσθηση της ικανότητας να σκοτώνουμε ελεύθερα θα καταρρεύσει.”

“Behold the beast, for which I have turned back;
Do thou protect me from her, famous Sage,
For she doth make my veins and pulses tremble.”
~ Dante’s Inferno, Canto 1

[Απόσμασμα από το blog]
Ακολουθείσε το blog στο facebook.