269 LIBERATION FARM: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το 269Life είναι το κίνημα που ιδρύθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012, και έκτοτε έχει γίνει ένα διεθνές φαινόμενο. Η δύναμή του αυξάνεται σταθερά και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται κάτω από το έμβλημά του για την απελευθέρωση των ζώων.

Τον Ιούλιο του 2014 άνοιξε και ένα νέο κεφάλαιο και δημιουργήθηκε η 269 Liberation Farm. Η πρώτη φάρμα-καταφύγιο όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά και στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, σχεδιασμένη να προσφέρει παντοτινό καταφύγιο στα διασωθέντα ζώα, από την βιαιότητα της βιομηχανίας κρέατος, γάλακτος, αυγών και πουλερικών, καθώς και από τις βιομηχανίες πειραμάτων. Η Liberation Farm είναι η πρώτη φάρμα του 269life. Στον μέλλον, θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες, από τους ακτιβιστές του κινήματος, σε ολόκληρο τον κόσμο.

chupa

Η Liberation Farm είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, που βρίσκεται στην περιοχή Kerem Maharal, δίπλα στα όρη Carmel, στο βόρειο Ισραήλ. Η περιοχή της Φάρμας μια απίστευτα εγκαταλελειμμένη έκταση, από τον Ιούλιο του 2014, καθαρίστηκε από βουνά σκουπιδιών με τη βοήθεια ακτιβιστών και εθελοντών. Καλλιεργήθηκαν περιοχές όπου τα ζώα θα βόσκουν, φυτεύτηκαν δέντρα και φυτά και η ομορφιά στην περιοχή του Carmel επανήλθε. Έτσι η φάρμα έγινε κατάλληλη να φιλοξενήσει τα ζώα που έχουν ανάγκη. Κότες και κόκορες, αγελάδες, αρνιά, πρόβατα και κατσίκια έχουν ήδη βρει το παντοτινό σπίτι τους στη Liberation Farm. Όλα πλέον έχουν ένα αληθινό σπίτι και θα ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους, περικυκλωμένα από αγάπη και φροντίδα.

Εκτός από τη διάσωση και την αποκατάσταση ζώων, η Liberation Farm, έχει ένα ευρύ εκπαιδευτικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει οικολογικά θέματα, τη διάδοση της συμπόνιας και της ισότητας απέναντι στα ζώα και παροχή κτηνιατρικής φροντίδας. Με αυτό τον τρόπο δίνεται στο κοινό μια απλή εναλλακτική, απέναντι στη ζωή της εκμετάλλευσης και της σκλαβιάς, την οποία βιώνουν τα ζώα. Μελλοντικά θα τεθεί σε λειτουργία και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ξαναμαθαίνοντας τη συμπόνια – relearning compassion”. Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να διαδοθεί το μήνυμα της απελευθέρωσης των ζώων και να αποκαλυφθεί η μοναδική προσωπικότητα του κάθε ζώου, αντιλαμβανόμενη, όχι πλέον σαν εμπόρευμα ή μηχανή, αλλά σαν μια ζωή με ίσα δικαιώματα με εμάς.

Ένας επιπλέον στόχος είναι να λειτουργεί η φάρμα και σαν κλινική επειγόντων περιστατικών για άγρια ζώα σε ανάγκη, πριν αυτά διακομιστούν σε οργανισμούς, που θα τους παράσχουν περεταίρω φροντίδα, καθώς επίσης είναι στα σχέδια και η απόκτηση ενός νοσοκομειακού οχήματος.

luna_diana

Η φάρμα καλλιεργείται με βάση τις πρακτικές και τις μεθόδους της Permaculture, με τη βοήθεια ειδικών επαγγελματιών. Λειτουργεί μόνο με ηλιακή ενέργεια και έχουν φυτευθεί λαχανικά, μπαχαρικά και βότανα, τα οποία χρησιμοποιούνται σαν πόροι εισοδήματος της Φάρμας αλλά και σαν τροφή για τους εθελοντές. Ακόμα και η καλλιέργεια της τροφής των ζώων γίνεται πάλι μέσα στη φάρμα. ‘Όταν οι πρώτες βροχές ξεκίνησαν οι ακτιβιστές του 269life είχαν ήδη σπείρει τριφύλλι και τη βρώμη που θα χρειαστούν τα ζώα της φάρμας για να τραφούν. Η Liberation Farm προστατεύει το περιβάλλον ανακυκλώνοντας. Χρησιμοποιώντας κοπρόχωμα και επιλέγοντας προσεχτικά τα υλικά οικοδόμησης, αποφεύγουν την μόλυνση του περιβάλλοντος και βοηθούν την άγρια ζωή στην περιοχή γύρω από τη Φάρμα. Στο μέλλον υπάρχουν σχέδια συνεργασίας και με οικολογικούς οργανισμούς, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της άγριας ζωής.

Η Liberation Farm θα γίνει μια διεθνής πλατφόρμα για ακτιβιστές και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, όπου αυτοί θα μπορούν να συναντηθούν και να δράσουν από κοινού και με αλληλεγγύη, κάτω από την ιδεολογία του κινήματος. Οι καλλιτέχνες θα δημιουργούν και θα εκθέτουν τα έργα τους μέσω αυτής της πλατφόρμας. Η 269Life Liberation Farm θα γίνει ένα μέρος γνωριμίας, εκμάθησης και δράσης, όπως κανένα άλλο στον κόσμο. Το να έχεις την ευκαιρία να ζεις με απελευθερωμένα και χαρούμενα ζώα, είναι πολύ σπάνιο αλλά και πολύ σημαντικό για την προσωπική και συλλογική ανάπτυξη σε αυτό τον αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων.

jacob

Η διαφορετική αντιμετώπιση που οι άνθρωποι δίνουμε στα ζώα, τα οποία τα διαχωρίζουμε και τα θεωρούμε σαν ιδιοκτησία μας, από τη μία μεριά και σαν κατοικίδια από την άλλη, καθώς και οι διαφορές που βλέπουμε σε αυτά, είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της εκπαίδευσης και των κοινωνικών κανόνων. Όμως με τη βοήθεια της 269Life Liberation Farm, ο κόσμος θα μπορέσει να δει την ξεχωριστή και μοναδική προσωπικότητα του κάθε ζώου, ανεξάρτητα από το είδος του.

Θες να μάθεις ακόμα περισσότερα? Πολλές υπέροχες φάτσες σε περιμένουν να τις γνωρίσεις στην ιστοσελίδα της φάρμας.