ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

Ενάντια στο Καταφύγιο του Κισιρκάγια - 18/02/15

Διαμαρτυρία για τα ζωα
Σε αλληλεγγύη με τον αγώνα που κάνουν οι Τούρκοι Ακτιβιστές, το 269life Greece βρέθηκε στις 18/02/2015, έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Τα αδέσποτα σκυλιά στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα τραγικό μέλλον, παρόμοιο με αυτό πού είχαν ζήσει οι πρόγονοί τους κάπου μέσα στον 18ο αιώνα.

Το σημερινό καταφύγιο του Κισιρκάγια, είναι στην ουσία το Hayirsiz Ada, όπου δεκάδες χιλιάδες σκυλιά μεταφέρθηκαν και αφέθηκαν να πεθάνουν χωρίς τροφή και νερό, στην άγονη έκταση του νησιού.

Το Κισιρκάγια μπορεί να μην είναι νησί, είναι όμως μια φυλακή 700.000 τετραγωνικών μέτρων στη πόλη Sariyer – ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Την δράση αυτή στήριξαν 14 ελληνικές ομάδες και σωματεία υπογράφοντας μια επιστολή διαμαρτυρίας.

Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας προσπαθήσαμε να παραδώσουμε την υπογεγραμμένη επιστολή, όμως μας το αρνήθηκαν. Έτσι αναγκαστήκαμε να την στείλουμε με fax.

Οι ομάδες και τα σωματεία που υπέγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας που απευθύναμε στις Τουρκικές Αρχές ήταν τα εξής: Anima Ioaninna, Vegan For Life, Δράση Εθελοντών Παλαιού Φαλήρου, Ένωση των Βέγκαν, Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, Κιβωτός, Μυτιλήνης, Stray.gr, Φιλοζωικό Σωματείο Άρτεμις, Φιλοζωικό Σωματείο “Η Πατούσα” Φλώρινας, Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας, Φιλοζωικό Σωματείο Καστοριάς και Φιλοζωικό Σωματείο “Φροντίζω” Αλεξανδρούπολης.


UPDATE
Στις 11 Μαρτίου λάβαμε κλήση από την Τουρκική Πρεσβεία αναφορικά με την επιστολή που είχαμε στείλει.

Ο υπεύθυνος της πρεσβείας μας ενημέρωσε πως έλαβαν την επιστολή και έκαναν μια σχετική έρευνα για το θέμα του καταφυγίου. Στη συνέχεια επικοινώνησαν με τις τοπικές αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους, τους ενημέρωσαν πως μετά από τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν, δικαστήρια και πολλές διαμαρτυρίες, αποφασίστηκαν τα εξής:
Όλα τα σκυλιά που θα μεταφερθούν στο καταφύγιο θα στειρωθούν και θα θεραπευτούν από τυχόν ασθένειες και μετά θα επανατοποθετηθούν στο ίδιο μέρος της πόλης, από όπου τα πήραν.
Μόνο τα ηλικιωμένα ζώα που δεν μπορούν να επιβιώσουν όντας αδέσποτα θα μείνουν μόνιμα μέσα στο καταφύγιο.
Το καταφύγιο δεν θα είναι κλειστό προς τους πολίτες, αλλά θα γίνει ταυτόχρονα και ένα πάρκο αναψυχής για picnics.
Ο χώρος θα λειτουργεί και σαν καταφύγιο για πουλιά.

Ευχόμαστε ειλικρινά όσα με Δελτίο Τύπου δήλωσαν οι υπέυθυνοι του καταφυγίου να γίνουν πράξη!
Ο χρόνος θα το δείξει.

Διαμαρτυρία για την απελευθερωση των ζωων
Δες φωτογραφίες από τη δράση στη σελίδα μας στο facebook.