ΤΟ 269LIFE ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ακολουθεί ανακοίνωση από τη 269 Liberation Farm:

Οι τελευταίοι 6 μήνες ήταν γεμάτοι μόνο με συνεχή δουλειά. Αφήσαμε τις οικογένειες μας, τους φίλους, τις δουλείες μας και τις μέχρι πρότινος ζωές μας και ταξιδέψαμε βόρεια για να αφιερώσουμε τους εαυτούς μας στην δημιουργία της Liberation Farm. Είχαμε ψάξει για μια κατάλληλη τοποθεσία και ανακουφιστήκαμε όταν την βρήκαμε, διότι ερχόμενου του χειμώνα, οι φράχτες και οι εγκαταστάσεις, όπου θα στέγαζαν τα ζώα μας, θα έπρεπε να χτιστούν γρήγορα. Τα έξοδα για τη σίτιση και την εγκατάσταση των ζώων, είχαν μαζευτεί από εμάς πολύ πριν τη δημιουργία της φάρμας. Έπρεπε να χτίσουμε ένα κατάλληλο μέρος για αυτά.

Το υπουργείο γεωργίας που προστατεύει τα ζώα φάρμας, παραμέλησε τα καθήκοντά του για ακόμα μια φορά, αφήνοντάς μας να δημιουργήσουμε ένας ασφαλές καταφύγιο για τα ζώα που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο. Η φάρμα δημιουργήθηκε για έναν απλό σκοπό: να παρέχει χώρο διαμονής και περίθαλψης για τα ζώα που είχαν χρησιμοποιηθεί από την βιομηχανία κρέατος και θα ζούσαν εκεί το υπόλοιπο της ζωής τους ασφαλή και ευτυχισμένα, μέσα στην ασφάλεια που τους αξίζει.

Ευτυχώς μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, σκληρής δουλειάς, χτίστηκε ένα μέρος όπου, κότες και κόκορες, αγελάδες, κατσίκια και τράγοι, απέκτησαν σπίτι. Τρέχουν ελεύθερα στην περίμετρο που έχουμε κατασκευάσει και τρώνε από τη γη που έχουμε σπείρει. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που έδωσαν χρήματα, έδωσαν το χρόνο και τη σκληρή τους δουλειά, για να δημιουργηθεί η ελευθερία και η χαρά, για αυτά τα ζώα που τόσο την αξίζουν.

Οι αρμόδιοι, αντί να προστατέψουν τα ζώα, μας είπαν άμεσα ότι δεν έχουμε κανένα νόμιμο δικαίωμα, αφού δεν τα υποδουλώνουμε και δεν τα σκοτώνουμε. Μας είπαν ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε, αφού αυτό που κάνουμε δεν είναι κτηνοτροφία. Το γεγονός της ύπαρξης μας, είναι έγκλημα για αυτούς.

Το υπουργείο γεωργίας, που υποτίθεται ότι φροντίζει τα ζώα φάρμας είπε όχι στην προστασία και στην παροχή ιατρικής βοήθειας προς αυτά. Όχι στα εκπαιδευτικά προγράμματα, όχι στην ιδέα της αυτάρκειας και της περιβαλλοντολογικής προστασίας και όχι στα σχέδιά μας, στο να βοηθήσουμε το τοπικό οικοσύστημα, με το να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες και παρέχοντας φροντίδα στην άγρια πανίδα της περιοχής.

Από την αρχή εργαστήκαμε και συμμορφωθήκαμε με τους κανονισμούς και διορθώσαμε τα λάθη στο σχεδιασμό και στην κατασκευή στο χώρο της φάρμας. Έχουμε συνεργαστεί με δικηγόρους, αρχιτέκτονες και άλλους επαγγελματίες, αλλά το κυνήγι μαγισσών συνεχίστηκε και μάλιστα επιδεινώθηκε όταν τρεις υπάλληλοι, συνοδευόμενοι από μια ομάδα SWAT, έφτασε στη φάρμα, και παράνομα και χωρίς λόγο απείλησε να μας συλλάβει.

Το μήνυμα είναι προφανές: τα ζητήματα περί κανονισμού είναι απλά μια δικαιολογία. Είναι η ίδια η ύπαρξή μας, που είναι αφόρητη για αυτούς. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος την επιλεκτική στόχευση της φάρμας μας, όταν κατά τα άλλα αγνοούν αλλά και χρηματοδοτούν άναρχες και λανθασμένα φτιαγμένες γειτονικές φάρμες, οι οποίες κερδίζουν χρήματα από το αίμα των αθώων?

Παρά το γεγονός ότι είμαστε σίγουροι για την ορθότητα της υπόθεσής μας, μετά από διαβουλεύσεις με δικηγόρους, οι οποίοι μας βεβαίωσαν για το δίκιο που έχουμε, αποφασίσαμε ότι το να πολεμήσουμε το Υπουργείο Γεωργίας για τη γη που δεν ανήκει σε μας είναι άσκοπο. Το κόστος είναι πολύ υψηλό για να παραμείνουμε σε μια μισθωμένη έκταση.

Κάνουμε αυτή τη δήλωση για να παρουσιάσουμε στους υποστηρικτές μας την κατάσταση στο Ισραήλ και το πώς μας αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια που κάνουμε να βοηθήσουμε στη διάσωση των ζώων.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, εμείς στο 269life δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα όταν οι ζωές των ζώων βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν θα τα αφήσουμε σε μια περιοχή που τα θέτει σε κίνδυνο. Η Liberation Farm δεν είναι μια γεωγραφική θέση – είναι μια ιδέα και ένα σπίτι για τα ζώα, μια οικογένεια και ένα διεθνές κίνημα. Έτσι τώρα ψάχνουμε να αγοράσουμε ένα κομμάτι γης, όπου θα μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε τη φάρμα εκ νέου, χωρίς το φόβο της πολιτικής δίωξης από το Υπουργείο Γεωργίας

Δεν πρόκειται να σωπάσουμε. Θα διαμαρτυρηθούμε για την παράνομη δίωξη μας. Ελάτε μαζί μας την 4η Γενάρη στη διαμαρτυρία ενάντια στο Υπουργείο Γεωργίας και στις απειλές του και στο σκοπό του να κλείσει τη φάρμα μας. Θα απαιτήσουμε το έργο της προστασίας των ζώων να μεταφερθεί σε ένα κατάλληλο τομέα της κυβέρνησης και να επιτραπεί η συνέχιση της λειτουργίας της φάρμας μας.