ΦΟΒΟΣ

“Η σκέψη ότι θα μπορούσα να έχω τα πτώματα μαζί μου όλη την ώρα με γέμιζε τρομερό ενθουσιασμό…Εκείνη την στιγμή δεν με ένοιαζε που θα με οδηγούσε όλο αυτό. Δεν το σκεφτόμουν καθόλου. Έπρεπε να βρω νεα θυματα όσο το δυνατόν συντομότερα. Είχα ξετρελαθεί. Σκέφτηκα καινούργιο σχεδιο. Ήθελα να δείξω τα πτώματα στα νέα θύματά μου. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα μπορούσα να τους τρομάξω πολύ έτσι.

Είχα την ιδεά ότι αν κλειδώσω τα νέα θύματα μαζί με τα πτώματα θα τους τρόμαζε πάρα πολύ. Κάποιοι σίγουρα θα πέθαιναν από τον φόβο τους. Δεν θα άντεχαν. Και εγώ τότε θα τους αποτελείωνα.

Δεν μπορώ να λυπηθώ τα θύματα. Θέλω να συνεχίσω τους φόνους.

Η φαντασία μου τρελαίνεται. Δεν μπορώ να αντισταθώ. Νιώθω υπέροχα.

Όλοι θα φοβηθούν μέχρι θανάτου. Όλοι με φοβούνται.”

Αυτά τα λόγια μονολογεί ένας διαταραγμένος ανθρώπος τη στιγμη που στοιβάζει τα 3 ανθρώπινα πτώματα από τα θύματά του στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για να προκαλέσει τρόμο στα επόμενα θύματά του.

Το απόσπασμα από την ψυχιατρική γνωμάτευση για τον εγκληματια είναι το εξής:

“Σχεδίασε και εκτέλεσε συνειδητά τα εγκλήματα για να πάρει σωματική ικανοποίση. Η προσωπικότητά του είναι ασταθής και διεστραμμένη.

Η χειρότερη ψυχική διαταραχή είναι ο προφανής σαδισμός.
Είναι 100% υπευθυνος, αλλά δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για ενοχη με κοινή λογική σε αυτή την περίπτωση. Η προοπτική της τιμωρίας δεν τον εμπόδισε από τις δολοφονίες…”

angst_means_fear_269life_greece


Angst σημαίνει φόβος…
Angst είναι αυτό που οι άνθρωποι προκαλούν στα ζώα. Τα οποία δολοφονούν από καθαρή ευχαρίστηση – και όχι από ανάγκη – τα δολοφονούν μόνο για να πάρουν ικανοποίηση. Και όπως ο πρωταγωνιστής παραπάνω ,η τιμωρία – που δεν είναι άλλη από την καταστροφή του πλανήτη- δεν τους εμποδίζει από τις δολοφονίες.

Η χειρότερη ψυχική διαταραχή είναι ο προφανής σαδισμός και οι άνθρωποι πάσχουν από αυτόν.

Σε αντίθεση με τον πρωταγωνιστή παραπάνω, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια για τις πράξεις του, ο καθημερινός άνθρωπος κυκλοφορεί ελέυθερος και ατιμώριτος για τα κατά συρροή εγκλήματα που διπράττει, είτε ως ηθικός αυτουργός, είτε ως εκτελεστής.

Angst σημαίνει φόβος…
Angst είναι και ο τίτλος μιας ιδιαίτερης Αυστριακής αφηγηματικής ταινίας του 1983 που εν μέρη είναι βασισμένη στη ζωή του Werner Kniesek.